4 січня в Шацьку: ювілей у старшої медичної сестри Галини Цвид

04 Січня 2019, 09:20
Щирі вітання ювілярці! 2251
Щирі вітання ювілярці!

Цитата дня: «Ми не можемо заборонити птахам пролітати над нашою головою, але ми не дозволяємо їм сідати нам на голову і вити на ній свої гнізда. Так само ми не можемо заборонити поганим думкам інколи приходити до нас в голову, але ми повинні не дозволяти їм гніздитися в нашому мозку» – Мартін Лютер.

Цей день в історії:

1494— Виданий звід православних пісень «Осмогласник» — перша книга в південнослов'янських державах, надрукована кирилицею.

1885 — У штаті Айова доктор Вільям Грант провів першу у світі успішну операцію з видалення апендикса.

1919 — Рада Східної Галичини прийняла рішення про приєднання до України.

1919 — Українська Центральна Рада заборонила обіг в Україні російських, німецьких і австрійських грошей.

1943 — Американський журнал «Тайм» підбив підсумки 1942 року і назвав «людиною року» Сталіна.

1958 — Після 92 днів перебування у космосі увійшов у атмосферу і згорів перший штучний супутник Землі «Спутник 1» — перший зроблений людиною космічний об'єкт.

1985 — В одній з клінік північного Лондона народилася дівчинка у місіс Коттон — першої у світі сурогатної матері.

Іменинники: Анастасія, Григорій, Дмитро, Євген, Наркіс, Федір.

4 січня 50-річний ювілей відзначає Цвид Галина Петрівна, старша медична сестра поліклінічного відділення Шацької районної лікарні. Керівництво закладу і колеги щиро вітають ювілярку і зичать здоров'я, щастя, благополуччя, достатку, здійснення мрій та успіхів у нелегкій роботі.

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Квадроцикліст із Шацька отримав звання майстра спорту України

Квадроцикліст із Шацька Андрій Печук отримав звання майстра спорту України – за вагомі успіхи на всеукраїнських та міжнародних змаганнях.

2
 

Погода 4 січня

Хмарна погода протримається у Шацьку увесь день. Уночі буде дрібний сніг. Вранці, вдень та ввечері - без опадів. Температура –3...–6.

Народний прогноз погоди: 4 січня відзначається день Анастасії Путорозрішниці. До цієї святої звертались у молитвах для легкого протікання вагітності та пологів. Цього дня, з молитвою до святої, жінки вишивали рушник, який мав допомогти благополучно народити. У народі примітили, яким буде день на Анастасію, таким буде і жовтень. Наші пращури спостерігали за хмарами, якщо вони пливли проти вітру, то очікували снігопаду. Якщо багато бурульок на даху будинку – буде гарний урожайний рік.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024