У Любомльському інклюзивно-ресурсному центрі зможуть обслуговувати дітей Шацького району

30 Грудня 2018, 13:50
На відкритті центру побували представники Шацького району та Шацької ОТГ 2263 Джерело: kordon.in.ua
На відкритті центру побували представники Шацького району та Шацької ОТГ

У нашій державі значна увага приділяється допомозі дітям з особливими освітніми потребами. Крім занять з такими дітьми під час навчального процесу, актуальною темою є надання додаткової психолого-педагогічної допомоги в позаурочний час.

Саме тому по всій Україні розширюється мережа інклюзивно-ресурсних центрів. У п’ятницю, 28 грудня, такий заклад відкривали у Любомлі. З-поміж подібних установ він став вісімнадцятим на Волині – інформує Кордон.

На урочистість запросили діток, які відвідуватимуть заклад, їхніх батьків, представників місцевої і районної влади, депутатів, сільських старост, меценатів. Також на заході побували представники Шацького району та Шацької ОТГ.

З гарною подією учасників заходу привітали: заступник начальника обласного управління освіти і науки Тетяна Соломіна, Любомльський міський голова Роман Ющук, помічник народного депутата Ігоря Гузя Андрій Бокоч.


 

Гарного настрою і позитиву усім присутнім додав Святий Миколай, який вручив діткам солодкі подарунки, а також щедрувальники — колектив міського будинку культури. Для малечі організували солодкий стіл, а для дорослих — невеличку екскурсію кабінетами установи.

Любомльський інклюзивно-ресурсний центр нині обладнаний сучасними меблями, оснащений реабілітаційним обладнанням (спортивний комплекс з рукоходом, реабілітаційні бруси, сходинки, дитячий балансир, сухий безкаркасний басейн, сухий душ, м’які модулі тощо), засобами корекції та ігровими матеріалами, комп’ютерною технікою, телевізором.

З місцевого бюджету на функціонування установи було виділено понад 130 тисяч гривень, окрім того, 185 тис. грн. державної цільової субвенції витратили, щоб придбати обладнання для кабінетів. Варто зазначити, що допомогу у його підготовці до роботи також надавали представники бізнесу — місцеві підприємці Дмитро Шлапа, Лідія Шиць, Валентин Ліщук.

Нині в інклюзивно-ресурсному центрі, окрім директора, працює практичний психолог та вчитель-дефектолог. Вже за кілька днів, з 1 січня наступного року штат поповниться вчителем-логопедом та вчителем-реабілітологом.

Передбачається, що центр зможе обслуговувати діток не тільки з Любомльської, а й інших ОТГ Любомльщини, а також сусіднього Шацького району.

1


 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024