На сесії районної ради відзвітувалися керівники району

29 Грудня 2018, 11:20
2621

На сесії Шацької районної ради перед депутатами відзвітувалися за свою роботу за рік голова Шацької районної ради Сергій Карпук та голова Шацької РДА Василь Голядинець.

Сергій Карпук у своєму звіті акцентував увагу на роботі сесій районної ради, роботі постійних комісій (проведено 41 засідання, на яких розглянуто більше 270 питань), виїзних засідань комісій та виїзних прийомів голови райради, співпрацю з райдержадміністрацією. Найбільше питань було у галузях освіти, медицини та культури, земельних відносин. Активно та продуктивно третій рік поспіль працювала районна комісія зі сплати та збору ПДФО (голова Наталія Новікова), до роботи в якій залучались податківці, працівники управління фінансів РДА, поліцейські та працівники Шацького НПП. Ця комісія здійснила 18 рейдів, в ході яких було обстежено 98 суб’єктів господарювання. Відзначив голова районної ради і роботу тимчасової комісії зі збереження комунального майна та ефективного використання коштів бюджету (голова – Сергій Сидорук). 

Читайте такожЗ яким бюджетом житиме Шацький район у 2019 році

Через торгівлю без ліцензій та небажання жителів Шацького району сплачувати туристичний збір страждають місцеві бюджети

На виїзних прийомах громадян люди найбільше зверталися з питаннями виплати соціальних допомог, маршрутів та пасажирських перевезень, надання правової та матеріальної допомоги, стану доріг, вивезення сміття, завищення цін, ціни на молоко, високі тарифи на електроенергію, реорганізація комунальних закладів. Стосовно бюджету, то, як відзначив Сергій Карпук, за 9 місяців бюджет виконано на 110,5%, додатково до бюджету надійшло 2,5 млн.грн.

Наступним перед депутатами звітував про свою роботу голова Шацької РДА Василь Голядинець. Він, в більшості, акцентував увагу депутатів на інвестиційній діяльності, оскільки вона в цьому році була у пріоритеті роботи адмінвстарції. Як результат – на території району реалізовується чимало мільйонних проектів, багато що заплановано реалізувати і в наступному році. Це, зокрема, початок реалізації великого інфраструктурного проекту з каналізування населених пунктів навколо озера Світязь (перед тим адміністрацією провелась велика робота із подання пакетів документів, затвердження Єврокомісією та проведення тендерних процедур).

Читайте також: У Шацькому районі хочуть побудувати дорогу Залісся-Адамчуки-Згорани

Шацький район отримає авто для сільської медицини

Серед проектів, які реалізовуватимуться – ремонт даху в будинку культури в селі Піща (за кошти соцеконому Степана Івахіва, вартість – 1 млн.грн.), будівництво сільської амбулаторії (вартість майже 8,5 млн.грн.) та початок капітальної  реконструкції школи (вартість 55 млн.грн.) в цьому ж селі, завершення до кінця року реконструкції вуличного освітлення по визначених населених пунктах, ремонт центральної дороги в селі Світязь (набережна, вартість – 12,5 млн.грн.) та багато інших проектів, які вже були реалізовані в цьому році та стосуються ремонту доріг та тротуарів, проведення енергоощадних заходів у закладах соціальної сфери, встановлення відеонагляду на вулицях. Також адміністрація працює над проектами будівництва доріг Шацьк-Стара Вижва-Ратно (Шацька селищна рада вже виготовила свою частину документації), та Залісся-Адамчуки, Адамчуки-Згорани (розраховане будівництво на 2019-2021 роки).

Депутат Володимир Найда рекомендував керівництву району та громади більш активно сприяти та контролювати процес підключення будинків жителів Шацька до каналізування, адже воно йде дуже повільними темпами. Звіти обох голів депутати затвердили, як і звіти керівників певних установ та структурних підрозділів адміністрації про виконання певних районних програм.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024