Шацьк: підприємець заготовляв чорниці без жодних документів

09 Серпня 2016, 16:00
1054

Протягом періоду заготівлі чорниці фахівці територіальних органів ДФС у Волинській області ретельно контролювали дотримання вимог податкового законодавства всіма суб’єктами ринку. А спеціально створені мобільні групи попередили 4 масштабні спроби незаконної заготівлі і подальшої реалізації волинських  чорниць без сплати податків, - інформує ГУ ДФС у Волинській області.

Зокрема, в результаті одного з проведених рейдів у Маневицькому районі  було виявлено пункт прийому ягід чорниці – вантажний фургон, що належав двом підприємцям, яких фахівці ДФС переконали отримати ліміти на заготівлю 60 тонн волинської ягоди. До бюджету ці підприємливі громадяни сплатили понад 230 тисяч гривень платежів.

Тим часом,  у Шацькому районі встановлено факт, коли бізнесмен із Львівської області здійснював заготівлю чорниці теж без жодних документів. Отож, волинські фіскали спільно з представниками органів місцевої влади переконали заготівельника здійснювати діяльність лише з дотриманням вимог податкового законодавства. Відтак, цей підприємець сплатив рентну плату за спеціальне використання лісових ресурсів і отримав ліміт на заготівлю 10 тонн чорниці.

Окрім того, на території Камінь – Каширського району співробітники оперативного управління ГУ ДФС у Волинській області припинили спробу несанкціонованого збору та вивезення за межі області 15 тонн чорниці. Лише після сплати податків рівненчанин отримав законні підстави для переміщення продукції.

«Загалом в сезон заготівлі дарів лісу фахівці територіальних органів ДФС провели 592 перевірки заготівельних пунктів. В усіх випадках, коли ми встановлювали  порушення, негайно вживалися заходи для того, щоб всі визначені законом податки надійшли в бюджет», - зазначає в.о. начальника ГУ ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

Як підкреслив Віталій Чуй, саме узгодженість дій усіх контролюючих структур та органів місцевого самоврядування у напрямку контролю за ринком заготівлі вже дозволила забезпечити до бюджетів понад 8,5 мільйона гривень податків.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024