У день села Мельники футбол грали, пісні співали і на дискотеці танцювали

09 Серпня 2016, 15:00
4677

День села Мельники традиційно припадає на 7 серпня. Саме цього літнього дня, коли церква вшановує подію Успіння святої праведної Анни, 19 років тому відбулося освячення місця під будівництво храму. Тепер величний Свято-Аннівський храм є окрасою села Мельники. Про те, щоб він був красивим, охайним, справжнім домом Господнім, дбають і настоятель отець Петро Границький, і парафіяни, і благодійники.

1

Подвійне свято для селян – храмове і День села - розпочалося святковим богослужінням з участю духовенства Шацького благочиння. Після молитовного благословення організатори (найбільше зусиль до проведення змагань доклав депутат Шацької селищної ради Юрій Дударчук) покликали місцевих жителів і гостей на спортивні змагання. Глядачам було на що подивитися, бо серед представлених видів спорту був футбол, перетягування канату, піднімання гирі, армреслінг. Футбольні матчі закінчилися перемогою гостей – команди з села Піща, ІІ місце дісталося господарям – команді старших за віком футболістів із села Мельники, ІІІ місце – учням місцевої школи. У змаганнях з перетягування канату першість здобула команда з села Мельники, другою стала команда з села Пульмо. Найбільшу силу в руках (армреслінг) продемонстрував житель Мельників Руслан Дударчук. Найбільше разів підняв гирю Артем Галух із села Пульмо, друге місце -  у Віталія Антонюка з міста Нововолинськ.

У вечірню пору місцеві жителі і гості почали сходитися до центру села. На місці майбутнього скверу на них чекала чудова нова сцена, бо в минулі роки виступи колективів у День села відбувалися на … причепі автофургона. Щоб створити комфортне місце відпочинку для жителів села Мельники, багато зусиль доклали фонд «Патріоти Волині», Шацька селищна рада і підприємець Михайло Грищук.

Святковий концерт розпочали словами вітання ведучі Ольга Гайова і Юрій Дударчук, запросивши на сцену представників районної і селищної влади. Добрим і працьовитим людям із села Мельники бажали усіляких гараздів Сергій Віннічук, Шацький селищний голова, Сергій Карпук, голова Шацької районної ради, та Сергій Сидорук, перший заступник голови Шацької РДА. Вітальну листівку від народного депутата Степана Івахіва зачитав його помічник Володимир Бащук, а також вручив подарунки рекордсменам села: найстаршому жителю Тарасу Поцьоху, батькам наймолодшого жителя – Данила Дударчука, «швидкій допомозі» села медсестрі Ніні Постернак, громадському діячеві Вірі Дударчук. Впродовж свята подарунки вручили ще електрику Петрові Крату, фермеру Лідії Шевчик, золотому голосу села Світлані Постернак, реалізатору найсвіжішої риби Валентині Дударчук та іншим.

Найцікавіше почалося тоді, коли сцену заполонили місцеві та приїжджі виконавці, творчі колективи та інші аматори сцени. Розважали глядачів ансамблі «Марічка» клубу села Мельники, «Лісова пісня» однойменного санаторію, «Молодички» Шацького міського будинку культури, вокальний колектив «Благовіст» (місто Брест Республіки Білорусь), дует «Жива пісня» (місто Луцьк), гуморист із села Мельники Катерина Стаднік, місцеві соловейки Світлана Постернак, Марина Забродоцька, Олена Скабук, Валентина Дударчук та інші.

1

На святі діяла безпрограшна лотерея (організатори дякують за допомогу в продажу квитків Надії Дударчук), головний приз якої – електросушка від фонду «Патріоти Волині» - дістався місцевому жителю Анатолію Дударчуку.

У конкурсі «Караоке», організованому В’ячеславом Лілякевичем, перемогу здобула юна жителька села Мельники Мар’яна Крат.

1

Родзинкою свята стала «Козацька кухня» зі Львова. Для тих, хто прийшов на святкування, смачні страви української національної кухні готував особисто директор приватної фірми Ігор Малюга. Чого тут тільки не було! І смажені на вогні  ковбаси, і свиняча рулька, і запашний бограч, і плов, і куліш, і шашлик. На десерт – ароматний узвар.


 

До самого ранку молодь танцювала на дискотеці, яку провели працівники Волинської обласної філармонії.

Зі слів очевидців, свято вдалося на славу, і своєю атмосферою, гарним настроєм людей, позитивними емоціями запам’ятається всім надовго. Яскравим його зробили селищний голова Сергій Віннічук, завідуючий місцевого клубу Федір Гірич, місцеві депутати, всі небайдужі люди і благодійники.

1


 


 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024