25 грудня в Шацьку: визначали характер усієї зими

25 Грудня 2018, 09:30
Озеро Світязь взимку 3061
Озеро Світязь взимку

Цитата дня: «Дипломатія - це вміння так красиво послати когось, що він отримає від того задоволення і піде у вказаному напрямку...»

Цей день в історії: 

336 - в Римі відбулося перше документально підтверджене святкування Різдва.

25 грудня – католицьке Різдво.

Читайте також: Католицьке Різдво-2018: звичаї, традиції та символи свята

1492 - каравела «Санта-Марія», на якій Христофор Колумб доплив до берегів Америки, налетіла на рифи біля берегів Гаїті через недбалість вахтового матроса. Індіанці допомогли зняти з судна цінний вантаж, гармати і продовольство, але корабель врятувати не вдалось.

1741 – Цельсій винайшов шкалу вимірювання температури.

1758 – Йоган Георг Палич уперше спостерігає комету, повернення якої раніше пророчив видатний англійський астроном Едмунд Галлей і ім'я якого вона сьогодні носить.

1917 - в Україні проголошена радянська влада.

1941 - Друга світова війна: розпочалась Керченсько-Феодосійська десантна операція радянських військ.

1951 – у Києві введено в дію першу в СРСР електронно-обчислювальну машину (МЭСМ).

1975 – в Києві відкрито пам’ятник Івану Котляревському.

1987 – щотижневик «Тайм» назвав Михайла Горбачова «людиною року».

1989 - розстріляно румунського диктатора Ніколае Чаушеску i його дружину Елене Чаушеску.

1991 - відставка Горбачова з поста президента СРСР. 

Народились: 

1878- Луї Шевроле, американський автогонщик і автомобілебудівник. У 1911 Луї Шевроле дав своє ім'я першого автомобілю: з тих пір гучне ім'я Шевроле назавжди увійшло в історію автомобільної справи.

1895- Григорій Верьовка, український композитор, художній керівник і головний диригент Державного українського народного хору.

Іменини: Олександр, Спиридон

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Шацькі озера - у списку місць сили, аномальних та згубних зон Західної України

Шацькі озера (с. Світязь, Волинська обл.) - на Шацькі озера можна приїхати не тільки заради пляжів і риболовлі, а й щоб поповнити запас життєвих сил. Тим більше що в цьому досить туристичному місці для відпочинку є всі умови. Добиратися найкраще з Ковеля і Володимир-Волинського на автобусах і маршрутках. Зі Львова є прямий автобус до Шацька і замовити квиток можна на сайті. З Києва до Ковеля є поїзд - ціна від 94 грн.

Погода

У Шацьку протягом усього дня погода буде похмурою. Вранці продовжиться нічний сніг, але ближче до середини дня він повинен закінчитися. Температура повітря -2 -1.

Народний прогноз погоди

25 грудня відзначається день пам’яті святителя Спиридона, чудотворця. Це найхолодніший день грудня — сонцестояння: «Сонце переходить на другий бік». Цей день визначав характер усієї зими. Якщо сонечко на Спиридона — дні на святках (7-19 січня) будуть ясними, а Новий рік буде морозним, а якщо похмуро і на деревах іній — бути Новому року теплим і похмурим. Якщо ніч ясна, зима буде холодною, а літо жарким; якщо ніч темна — зима буде теплою, а літо — похмурим.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром