24 грудня в Шацьку: вітають працівників архівних установ

24 Грудня 2018, 09:25
2094 Джерело: фото ілюстративне

Цитата дня: «Дивуєшся, як швидко пройшов день... А потім несподівано розумієш: це був не день, а життя...»

Цей день в історії

1914 - Короткий неофіційне припинення бойових дій на західному фронті Першої світової війни, яке відбувалося в Святвечір і Різдво 1914 між британськими та французькими солдатами з одного боку, і німецькими з іншого.

1917 - Проведено Загальноукраїнський (більшовицький) з'їзд Рад у Харкові, на якому проголошено маріонеткової Української Радянської республіки - УНР. 

1943 - Початок великого наступу радянських військ на Правобережній Україні.

1979 - СРСР почав окупацію Афганістану. Це сталося внаслідок чинення військового опору моджахедів і призвело до введення радянських військ.

1982 - Дослідний зразок найбільшого серійного вантажного літака у світі Ан-124 «Руслан» здійснив перший політ.

Народились: 

1798 - Адам Міцкевич, польський поет-романтик

1906 - Джеймс Хедлі Чейз, англійський письменник, написавший більше 80 детективів. 

1908 - Любов Добржанська, радянська актриса театру і кіно, народна артистка СРСР («Бережись автомобіля», «Іронія долі або з легким паром» та багато інших).

1937 - В'ячеслав Чорновіл, літературний критик, публіцист, діяч руху опору проти русифікації та національної дискримінації українського народу.

1971 - Рікі Мартін, пуерторіканський співак, один із самих продаваних латиноамериканських артистів, який не раз був нагороджений преміями «Греммі».

Іменини: Данило, Іван, Леонтій, Микола, Петро

Сьогодні професійне свято відзначають працівники архівних установ. Вітаємо їх зі святом і бажаємо радості, успіхів та благополуччя!

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Пульмо з висоти пташиного польоту - священик увічнив на фото красу села над Світязем

2

Погода

У Шацьку хмарна погода буде триматися до самого вечора. Увесь день йтиме сніг, який до вечораемпература повітря +3 -3.

Народний прогноз погоди

Цього дня вшановується пам’ять преподобного Данила Стовпника. У наших пращурів була традиція запалювати лампадку, нібито “додаючи в пітьмі доброго світла і прохаючи сонце зійти на землю, запалати і відігнати нечисті сили”. Погоду 24 грудня також визначали за допомогою сонячних променів: якщо вони спрямовані вгору, то очікували холодів, а якщо стелилися вниз, слід готуватися до хурделиці.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024