В районі орудують телефонні шахраї: поліція закликає шачан бути обережними

23 Грудня 2018, 18:40
2760 Джерело: фото ілюстративне

Ближче до новорічних та Різдвяних свят частішають випадки обману громадян, заволодіння шахрайським способом коштами шляхом здобуття інформації від жертви номеру, паролів та кодів банківських карток.

Шахраї по телефону можуть пропонувати участь у різноманітних акціях, де потрібно вказати персональні дані та дані банківських карток. Крім того, так звані «телефонні злодії» користуються необізнаністю осіб, використовуючи психологічні прийоми маніпулювання свідомістю людини спонукають громадян на необдумані кроки, внаслідок чого жертва сама надає конфіденційну інформацію шахраям. Як наслідок з банківського рахунку зникають значні кошти. Так, за минулий тиждень шахраї заволоділи коштами жителів Шацького району на суму 57 тис. 300 грн. 

Так, 39-річну жительку Шацька нещодавно ошукали псевдо-працівники банку. До неї зателефонувала на мобільний невідома особа, представилась співробітником банку та під приводом здійснення операцій з банківськими картками заволоділа коштами в сумі 21 тисяча 300 гривень. 

До іншої жінки – 56-річної шачанки зателефонував невідомий і також представився працівником банку. Невідомий повідомив, що банківська картка жінки заблокована та для її розблокування необхідно провести певні дії. Жінка, нічого не підозрюючи, робила те, що їй казали. У підсумку з банківської картки шахраї зняли 36 тисяч гривень.

Тому, в зв’язку з випадками активних дій шахраїв, Шацьке відділення поліції звертається до жителів району з проханням бути обережними та не брати участь у сумнівних акціях, не надавати невідомим особам конфіденційну інформацію про себе та рідних, не надавати номери банківських рахунків та коди СМС-повідомлень, паролі до банківських карток.

Коментарі
23 Грудня 2018, 21:36
Правильно без лоха і жизнь плоха.. дибілам дають брошурки в банку де все пише хтось читав їх ? Навіщо ми зомбовані ящиком думати не вміємо а точніше не хочемо.найкращий спосіб навчити це рубльом
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024