«Позитивні зміни в Шацькому нацпарку – це робота людей, які працюють так, як належить» – Володимир Бондар

23 Грудня 2018, 11:40
Привітати колектив прибув заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар 2302
Привітати колектив прибув заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар

Шацький національний природний парк відсвяткував 35-річчя.

Урочистості з нагоди ювілею відбулися 21 грудня. Привітати колектив прибув заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар, – повідомляють у прес-службі Волинського ОУЛМГ.

Серед присутніх на святі – начальник Волинського ОУЛМГ Олександр Кватирко, директор Шацького лісового коледжу ім. Валентина Сулька Ігор Жмурко, керівники Парку усіх років, колектив підприємства, ветерани галузі.

Під час урочистостей згадували історію створення та діяльності природоохоронної структури; людей, які присвятили своє життя парку та його розвитку. Але найбільше говорили про нинішню сторінку життя. Адже вона – особливо яскрава.

Національний парк є справжнім осередком життя та суспільної активності для всього району. Охорона водних та лісових територій, турбота про туристів і суттєві податкові надходження до місцевих бюджетів – все це сфера відповідальності та результати роботи нацпарку. Належним чином оцінили таку роль установи і представники місцевої влади, які також були присутні на урочистостях.

Не приховував приємних емоцій і заступник Голови Держлісагентства Володимир Бондар. Варто зазначити, що саме завдяки ініціативності та зусиллям Володимира Бондаря у парку останнім часом відбулося дуже багато позитивних змін. 

«Все це – робота людей, які не шкодують сил та працюють так, як належить. Мені приємно, що протягом всіх часів, усіх років тут трудився серйозний колектив. Люди, які шанували ту природну скарбницю, що доручили їм громада і суспільство оберігати та своїми руками примножувати. Ми сьогодні отримали у спадок цю місію: зберегти все для нащадків і передати у належному вигляді», – наголосив Володимир Бондар.

Також він вручив Почесні Грамоти Держлісагентства провідному науковому співробітнику Петрові Юрчуку, майстру лісу Світязького лісництва Вікторові Карпуку, майстру лісу Мельниківського лісництва Василеві Шпаку, майстру лісу Пульмівського лісництва Івану Гловацькому. Подякою Голови Держлісагентства нагороджені старший майстер лісу Пульмівського лісництва Віктор Шевчук.

Працівників парку Ігоря Львовича, Петра Угляницю та Віктора Паскаля було відзначено Грамотами та Подяками голови Волинської облдержадміністрації Олександра Савченка.

Відзнаки кращим із кращих вручила також директорка Шацького НПП Марія Христецька.

Як прозвітувала у доповіді директор Марія Христецька, колектив парку постійно і багато працює не лише над збереженням унікальної природи охоронної території, а й робить усе для популяризації цієї важливої справи. Працюють тут і над розвитком та популяризацією зеленого туризму. Адже чудово розуміють, що головним завданням є не лише зберегти унікальну красу природи, а й навчити якомога більше людей бачити та цінувати її. Не менш важливо у нинішніх умовах привабити туриста. Не секрет, що для розвитку потрібні кошти. Тому в парку постійно працюють і надалі працюватимуть  над створенням європейських комфортних умов відпочинку.

Читайте також: Як у Шацькому нацпарку відзначили 35-річний ювілей

Коментарі
23 Грудня 2018, 20:46
Крадуть воруют і ще медалі за це вішають.Не було б О.Світязь,який х...,туда б поїхав??
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром