Дітям - солодощі, дорослим - Новий завіт: до шачан завітав святий Миколай

21 Грудня 2018, 10:30
4276

Початок новорічних свят ознаменовується днем святого Миколая – одним з найбільш улюблених свят у дітей. Вони чекають його з нетерпінням, адже знають, що в чарівну ніч святий Миколай покладе кожному під подушку подарунок.

Не обділив святий і шацьких діток.

19 грудня в Шацькому міському Будинку культури зібрав і дорослих, і малих парафіян настоятель Свято-Онуфріївського храму смт Шацьк протоієрей Володимир Гичка, перед тим помолившись святому у церкві на короткому молебні.

А вже у закладі культури священик щиро привітав дітей та дорослих зі святом, закликавши бути терпимими та милосердними один до одного, творити добро та вірити у його силу.

А потім перед глядачами на сцені розгорнулися події давньої історії, головними дійовими особами якої стали старенький дід Панас, дівчата-ангели, що готували подарунки дітям, торговець та святий Миколай, роль якого виконав сам отець Володимир. А підготували коротку повчальну історію учні шацьких шкіл Максим Козак, Влад Занюк, Павло Гінайло, Павло Гарват, Максим Цюп’ях, Антон Гичка, Анна Губанова та Валентина  Дударчук під керівництвом педагога Шацької школи-гімнгазії Валентини Стаднік та отця Володимира.

Після щасливого фіналу інсценізованої історії священик у ролі святого Миколая роздав пакунки із солодощами усім діткам в залі (всього для дітей підготували 120 солодких подарунків, за що отець Володимир щиро дякує благодійникам, які відгукнулися на його прохання та надали солодощі).

Не з порожніми руками пішли з залу дорослі. Їм священик роздав книги – «Новий завіт. Священна біблійна історія», видана українською мовою від благодійного фонду Бориса і Гліба Української Православної Церкви (м.Київ). Цих книг до Шацька привезли аж 200 примірників, решту з яких священик планує подарувати вчителям етики в школах та бібліотекам району.

2

2

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39