Чому двом військовим-контрактникам Шацької громади відмовили в грошовій допомозі

20 Грудня 2018, 17:25
1937 Джерело: фото ілюстративне

На сесії Шацької селищної ради депутати надали одноразову грошову допомогу жителям громади, які написали відповідні заяви, і відмовили двом військовим, які служать за контрактом.

Так, обранці громади проголосували за надання одноразової матеріальної допомоги 7-ми жителям Шацької ОТГ (від 600 до 3000 гривень) на відшкодування збитків внаслідок пожежі, на утримання двох дітей з інвалідністю, на лікування та у зв’язку зі скрутним становищем.

Двом військовим – учасникам операції об’єднаних сил, які служать за контрактом, депутати відмовили в наданні матеріальної допомоги в розмірі 10 тисяч гривень. Допомогу відтепер отримуватимуть лише ті військові, які нададуть селищній раді довідку, що вони дійсно брали участь у проведенні ООС на Сході України – задля уникнення спекуляцій з боку контрактників. На сесії депутати проголосували за внесення відповідних змін (а саме про обов’язкову довідку) до Порядку надання одноразової грошової допомоги особам, які зараховані на військову службу за контрактом.

Нагадаємо, 14 грудня під головуванням Людмили Цевух, в.о. голови Шацької селищної ради, відбулося засідання 42-ї сесії. На сесії депутати озвучили депутатські запитипроголосували за зміни до рішення про селищний бюджет, спрямували державні кошти на придбання житла для дітей-сиріт Шацької громади та прийняли рішення про надання права секретарю селищної ради укласти договір з підприємцем про оренду приміщення під ЦНАП. Також надали фінансову незалежність трьом освітнім закладам громади.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024