18 грудня в Шацьку: день народження святкує голова Шацької райдержадміністрації

18 Грудня 2018, 09:25
1914

Цитата дня: «Велика частина борців за свої права - насправді борці проти своїх обов’язків.»

Цей день в історії: 

1104 – Никифор І, грек за походженням, призначений керувати Київською Митрополією.

1865 – прийнята Тринадцята поправка до конституції США, що скасовує рабство.

1892 – прем'єра балету Чайковського «Лускунчик».

1920 – Совнарком СРСР прийняв постанову «Об учете музыкальных инструментов» – один з законодавчих актів, за якими переслідували кобзарів.

1940 – затверджено «План Барбаросса» нападу нацистської Німеччини на СРСР. Згідно плану, тривалість основних бойових дій передбачалася протягом 2-3 місяців – так звана стратегія «Бліцкригу».

2007 – Юлія Тимошенко стала Прем'єр-міністром України. На пленарному засіданні Верховної Ради України VI скликання за неї віддали голоси 226 народних депутатів. 

Народились: 

1892 – Микола Куліш, український письменник, режисер, драматург. За творами письменника знято телефільми: «Закут», «Мина Мазайло», «Народний Малахій» та ін.

1912 – Наталія Чмутіна, Народний архітектор УРСР, Професор Української академії мистецтв. Авторка проектів готелів «Тарасова Гора» в Каневі, «Дніпро» і «Либідь» у Києві та ін.

1921 – Юрій Нікулін, російський актор, клоун, народний артист СРСР. Популярними були його комічні і характерні ролі в кіно («Самогонники», «Пес Барбос і незвичайний крос», «Операція „ы“», «Кавказька полонянка», «До мене, Мухтар» та багато інших)

1946 – Стівен Спілберг, американський кінорежисер. Найвідоміші стрічки: «Щелепи», «Тысяча девятьсот сорок первый», «Индиана Джонс», «Спасти рядового Райана», «Терминал» багато інших

1963 – Бред Пітт, американський актор і продюсер. Лауреат премії «Золотий глобус». Всього Бред Пітт знявся у більш ніж 50 стрічках.

1980 – Крістіна Агілера, американська поп-співачка. Крістіна Агілера є лауреаткою 4 премій «Греммі» та багатьох інших нагород.

Іменини: Анастасія, Геннадій, Гурій, Захар, Ілля, Сава, Сергій

Сьогодні 35-річний ювілей відзначає голова Швацької РДА Василь Голядинець. Район.Шацьк щиро вітає іменинника і зичить козацького здоров’я, натхнення і невичерпної енергії, довголіття, благополуччя і радості. Нехай кожен новий день Вашого життя приносить Вам лише добро, доля буде щедрою на успіх, а тепло та підтримка близьких додають наснаги для плідної роботи!

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Врятувати озеро Світязь від каналізаційних відходів допоможуть гроші Євросоюзу

На Волині відремонтують дороги та прокладуть каналізацію навколо озера Світязь за допомогою європейських коштів.

Погода

Протягом усього дня погода у Шацьку буде похмурою. Без опадів. Температура повітря -2 -3.

Народний прогноз погоди

18 грудня відзначається день пам’яті преподобного Сави Освященного. Продовжуються Варварині морози. У давнину говорили: «Сава стелить, Сава гвіздки гострить, Сава шлях засалює», що означало, що дороги ставали слизькими. Цього дня все ще спостерігали за димом: якщо він стовпом — на мороз; якщо без вітру б’є до землі — треба чекати снігу. А якщо на Саву дув сильний вітер, такого ж вітру слід було чекати до кінця місяця.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024