Піщанським школярам розповіли про відповідальність за правопорушення

17 Грудня 2018, 14:20
2083

У загальноосвітню школу села Піща навідалися поліцейські на профілактичний інформаційний урок, який відбувся в рамках Всеукраїнського тижня права.

З метою формування в дітей правомірної поведінки, підвищення рівня довіри підростаючого покоління до поліції захід для старшокласників провели інспектор з ювенальної превенції Шацького відділення поліції Людмила Гринь та експерт-криміналіст слідчого відділу Шацького відділення поліції Михайло Віцинець.

Поліцейська розповіла школярам про дисципліну в школі, відповідальність неповнолітніх за вчинені правопорушення та значному збільшенні штрафів для батьків, неповнолітні діти яких вчинили злочин чи інше правопорушення. Як приклад – Людмила Гринь розповіла про ситуацію із вчинення злочинів неповнолітніми в Шацькому районі, та те, яке покарання чекало на них та їхніх батьків.

Наголосила поліцейська і на тому, аби учні дотримувалися правил дорожнього руху, оскільки зараз, із настанням зими та ускладненням ситуації на дорогах, в ДТП страждає чимало дітей.

Поліцейський Михайло Віциненць розповів про свою роботу, зокрема, як працюють експерти-криміналісти на місцях злочину, показав, що входить до валізи експерта-криміналіста, та продемонстрував, як беруть відбитки пальців.

Далі поліцейські відповіли на чимало різноманітних запитань від підлітків.

2

1

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024