17 грудня в Шацьку: день народження відзначає завідувачка Світязького дитсадка Наталія Микитчук

17 Грудня 2018, 09:40
2332

Цитата дня: «Перед тим як бігти по сходах успіху, переконайтеся, що вони розташовані у тому будинку, який вам потрібний», - Стівен Кові.

Цей день в історії: 

1790 – у Мексиці знайшли камінь з календарем ацтеків.

1897 – на Харківському паровозобудівному заводі збудували перший український паровоз.

1903 – Орвілл Райт здійснив перший у світі політ на літаку, важчому за повітря, сконструйованому ним разом зі своїм братом Вілбером. Політ тривав 12 секунд.

1917 – Українська Центральна Рада отримала урядову телеграму з Петрограда від Ради Народних Комісарів, в якій зазначалося, що уряд радянської Росії «визнає Українську Народну Республіку, її право цілком відокремитися від Росії... зараз же, без обмеження та безумовно». 

1926 – проведено перший всесоюзний перепис населення.

1962 – відбувся перший виступ Beatles на телебаченні – на каналі Granada TV вони виконали пісню Love Me Do.

1986 – у Кембріджському шпиталі вперше в історії медицини здійснено одночасну пересадку серця, печінки та легенів.

1992 – депутати Федеральних зборів Чехо-Словаччини ухвалили постанову про припинення з 1 січня 1993 року існування Чехо-Словацької Федеративної Республіки й утворення держав-спадкоємниць – Чехії та Словаччини

1998 – США і Велика Британія завдали авіаційні удари по Іраку у зв'язку з його відмовою співпрацювати зі спеціальною комісією ООН з питання контролю над іракським озброєнням. 

2008 – Журнал «Time» оголосив обраного президента США Б. Обама «Людиною 2008 року». 

Народились: 

1866 – Євген Буковецький, український живописець, ініціатор створення Товариства художників імені К. Констанді.

1908 – Юрій Шевельов (Шерех), славіст-мовознавець, історик літератури, письменник, критик, академік Національної академії наук України.

1975 – Міла (Наташа) Йовович, французька й американська акторка українського походження (уродженка Києва).

Іменини: 

Варвара, Анастасія, Василь, Геннадій, Дмитро, Іван, Катерина, Кіра, Микола, Олександр, Олексій, Юлія

Сьогодні день народження відзначає завідувачка Світязького дошкільного навчального закладу Наталія Микитчук. Район.Шацьк щиро вітає іменинницю і зичить злагоди в родині і на роботі, достатку та миру.

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Боєць зі Світязя Андрій Федун став «Героєм ХХІ століття» на Волині

У Луцьку відзначили найвидатніших волинян року. Ювілейна Премія «Люди Року-2017. Волинь» відбулася 15 грудня у рамках загальнонаціональної програми «Люди XXI століття».

2

Погода

Хмарна погода протримається у Шацьку увесь день. Дрібний сніг йтиме майже весь день. Вранці він посилився, проте до вечора поступово стихне.

Народний прогноз погоди

Цього дня вшановується пам’ять святої Варвари. У наших пращурів була традиція на день Варвари дома ставить гілочку, щоб до Різдва розпустилась. З цього дня розпочинались сильні морози: “Зима мости мостить”, “Тріщить Варюха — бережи ніс та вухо”. Люди виходили поглянути на дим із труби, щоб дізнатись про погоду: якщо дим стовпом іде — морози стоятимуть, якщо до землі прибивається — скоро відлига. Небо на Варварину ніч зоряне — на холод, сліпе — на тепло.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром