16 грудня в Шацьку: за снігом можна визначити, чи важко буде людям жити

16 Грудня 2018, 09:40
1286 Джерело: фото ілюстративне

Цитата дня: «Інформація поглинає увагу людей. Отже, багатство інформації породжує бідність уваги. Таким чином увагу потрібно розприділяти розумно і цілеспрямовано поміж джерел інформації». – Гербер Сімон, нобелівський лауреат.

Цей день в історії:

1497 — Васко да Гама обігнув Мис Доброї Надії, першим із європейців пройшовши в Індійський океан.

1637 — Бій повстанців під проводом Павла Бута (Павлюка) під Кумейками з польською армією.

1809 — Наполеон розлучився з імператрицею Жозефіною, оскільки вона не народила йому дітей.

1899 — в Італії засновано футбольний клуб «Мілан», один з найтитулованіших клубів за всю історію світового футболу.

1913 — на студії «Кістоун Філм» молодий британський актор Чарлі Чаплін почав зніматися у своєму першому фільмі «Боротьба за життя», в якому зіграв маленького вусатого шахрая з моноклем.

1922 — ВУЦВК затвердив Положення про судоустрій УСРР, яким було створено Найвищий Суд УСРР (тепер Верховний Суд України).

1957 — радянська експедиція вперше досягла Південного геомагнітного полюса Землі.

2014 — Росія розірвала двосторонню угоду з США від 1991 по співпраці у сфері контролю за ядерними відходами. Згідно цій угоді, яка весь час лишалася секретною, США допомагали Росії у забезпеченні безпеки зберігання збройових урану і плутонію, щоб запобігти їх розкрадання і потрапляння на чорний ринок ядерних матеріалів. США інвестували у відповідну російську інфраструктуру більше 2 млрд. доларів.

Народилися:

1770 — Людвіг ван Бетховен, німецький композитор, диригент і піаніст, один з найзнаменитіших і важливих композиторів історії музики, спадщина якого мала визначальний вплив на подальший розвиток цього мистецтва.

Померли:

1583 — Іван Федоров, першодрукар, у Львові (у ніч проти 16 грудня).

Іменинники: Андрій, Гаврило, Георгій, Єфрем, Іван, Микола, Федір.

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Вихованці Шацького БДЮТ виготовили до Нового року креативні ялинки

Традиційна виставка-конкурс різдвяно-новорічної атрибутики «Святвечір» цьогоріч відбулась в номінації «Новорічна ялинка», зібравши в Шацькому Будинку дитячої та юнацької творчості два десятки традиційних та найнеочікуваніших головних атрибутів свята.

1

Погода 16 грудня

З ранку до самого вечора небо у Шацьку буде вкрите хмарами. Протягом усього дня продовжуватиме йти сніг. Після обіду він може посилитися. Температура -2...-1.

Народний прогноз погоди: 16 грудня вшановується пам’ять преподобного Івана Мовчальника. У народі цей день називали Днем Світової Німоти і радили якомога менше розмовляти та розповідати про себе, щоб уникнути безглуздих пліток. Для цього дня є цікава прикмета: якщо сніг падає на талу землю, то людям важко буде жити, а на мерзлу — легше. Якщо цього дня вітер дме з півночі, то вважалось, що будуть великі морози.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024