Сиром «Шацького молокозаводу» ласували лучани на ярмарку

15 Грудня 2018, 16:55
5604

У Луцьку в ТЦ «Промінь» у вівторок, 11 грудня, відбувся ярмарок сирів, де свою продукцію представили десяток виробників сиру з Волині та Рівненщини. Захід відбувся в рамках проекту «Сприяння впровадженню новітніх технологій переробки молока у Волинській та Рівненській областях шляхом ознайомлення з кращими польськими практиками».

Серед підприємств, які представили лучанам та гостям міста свою сирну продукцію - був і ТзОВ «Шацький молокозавод» (директор Михайло Поліщук).

Як повідомляє ІА ВолиньPost, захід відвідали такі поважні гості, як генеральний консул Республіки Польща Вєслав Мазур, голова Фундації Європейська Академія Самоврядування Анджей Страва, консул Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку Марек Запур та заступниця директора департаменту агропромислового розвитку Волинскої ОДА Людмила Петриканин.

У ярмарку взяли участь виробники з Рівненщини (СОК «ГориньДар»), з Волині («Шацький молокозавод», «Старий Порицьк», «Угринівмолоко», виробники Наталія Видрич та Віктор Бошель, СОК «Степ», ФГ «Шляхом традицій»).

Проект отримав фінансову підтримку від Міністерства закордонних справ Республіки Польща в рамках програми «Польська допомога» в галузі розвитку. Підтримали ініціативу Генеральне Консульство РП в Луцьку та Департамент агропромислового розвитку Волинської ОДА. 

Як відзначив у телефонній розмові Район.Шацьк Михайло Поліщук, на ярмарку підприємство представило чотири види сирів: адигейський, сулугуні, чечіль та бринза, які у лучан розійшлися «на ура».

Виробництвом сирів «Шацький молокозавод» займається вже рік. Спочатку, як відзначив Михайло Поліщук,на підприємстві поставили спеціальну лінію для виробництва сиру, який декілька місяців робили невеликими партіями.

А вже згодом, коли на ринку району та області знайшли свого споживача, об'єм виробництва сирів збільшили. І тепер уже не лише шачани, а й лучани можуть купувати продукцію молокозоводу, який славиться не лише виробництвом натурального масла, а й сиру. 

«Участь у ярмарку сирів дала можливість нашому підприємству ще ширше представити свою продукцію, знайти і серед лучан свого споживача, проштовхнути продукт на ринку. Сподіваюся, що наш сир припаде до вподоби багатьом як за смаковими якостями, так і приємною ціною», - відзначив Михайло Поліщук.

2

1

1

1

1

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024