Які об’єкти ремонтують у Шацьку?

03 Серпня 2016, 13:38
1466

Одразу після завершення позачергової сесії голова селищної ради Сергій Віннічук запропонував місцевій журналістці разом із Іваном Ковалем, начальником КП «Будин­коуправління», та Анатолієм Демчуком, головним інженером КП «Будинкоуправління», проїхатися селищем та оглянути ті об’єкти, де зараз тривають ремонтні роботи.

Першим закладом, куди завітали, став міський Будинок культури, - пише Віта Шепеля у газеті «Шацький край».

Ніна Вирович, директор закладу, неодноразово просила і в селищної ради, і у спонсорів зробити внутрішній ремонт приміщення, оскільки стан його був справді не найкращим: подекуди провалювалися дошки на підлозі, стіни невідомого кольору та стеля, вкрита жовтими плямами. Тепер же бригада ремонтників ТЗоВ «Будівельник» розпочала роботи із заміни дерев’яної підлоги на бетонну, яку планується встелити плиткою. Обкласти плиткою планують і грубки. «Зробимо підвісну стелю армстронг, стіни утеплять та укріплять магнезитовими плитами. Стіни сцени оббиватимуться фальш-брусом, замінять саме підвищення сцени на добротну дошку. З освітлення планується встановити 10 світодіодних світильників, які є не лише безпечними та енергоощадними, а й мають великий термін використання», – розповідає майстер підприємства-підрядника Валентина Пугач. Загалом на ремонт закладу культури планується витратити 417 тис. грн. із бюджету селища. Що ж, після завершення робіт шачани зможуть порівняти та по-справжньому сказати, що стан закладу культури справді відповідатиме його назві.

Другим об’єктом стала дорога, яка з’єднує Шацьк та село Мель­ники. На початку дороги активно працює каток, трамбуючи два шари великого та середнього щебеню. Верхнє покриття планують встелити дрібним відсівом. Загальна вартість робіт, що проводяться, становить 952 тис. грн. (488 тис. грн. – кошти селищної ради, 463 тис. грн. – департаменту інфраструктури області). Усі роботи Шацька філія Любомльського райавтодору проводить відповідно до будівельних норм, тож тепер будемо сподіватися, що дорога стане значно кращою. «Хоч всього буде відремонтовано 1 км 260 м дороги від загальної протяжності більше 3 км, та при першій можливості роботи з ремонту дороги будемо продовжувати», – запевняє Сергій Віннічук.

Дорогою до наступного об’єкту – дитсадка №1 смт Шацьк, де тривають ремонтні роботи, заїхали ще на декілька вулиць селища: один з жителів поскаржився на те, що з обох боків стічні дощові води руйнують щойно відремонтовану дорогу, на другій вулиці розбито частину дороги вантажним автомобілем. Оглянувши проблемні ділянки та порадившись, що можна зробити, аби вирішити проблеми, поїхали у дитсадок. Там майже завершили ремонт дашків та перил, перекрили приміщення котельні, встанов­или новий металевий паркан. Загалом на ці роботи використано 488,5 тис. грн. «У планах – реконструкція системи опалення, утеплення приміщення. Були б лише кошти», – говорить селищний голова. Також у дитсадку №2 встановлено внутрішні туалети та уми­ва­льники, підведено гарячу воду на кухню.

Зроблено цього року й освітлення вулиць у с. Гаївка (вартість 87 тис. грн.), вулиці Гагаріна, що в смт Шацьк (вартість 82,5 тис. грн.), розпочались роботи із встановлення освітлення по вул. Лесі Українки. Надалі, як і обіцяв Сергій Віннічук, на одній із сесій селищної ради, після завершення робіт по освітленню вулиць, де є проекти, будуть виготовлятися та реалізовуватися нові.




 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024