Шацькі лісівники фіксують зменшення площ, уражених короїдом

13 Грудня 2018, 15:45
2028 Джерело: фото ілюстративне

На оперативній нараді в Шацькій райдержадміністрації про свою роботу звітували представники лісових структур - ДП «Шацьке УДЛГ» та Шацького національного природного парку.

Про роботу ДП «Шацьке УДЛГ» за 11 місяців цього року інформував заступник директора Микола Кузнєцов.

Основне, на чому акцентував увагу лісівник – роботі структури з лісовідновлення, заготівлі та реалізації деревини, догляду за лісовими культурами. Так, в цьому році такі роботи провели на площі 422 га.

Окрім того, однією з найбільш актуальних для галузі проблем є боротьба з верхівковим короїдом. Як відзначив Микола Кузнєцов, майже 80% уражених короїдом площ вже вирізано, решту уражених площ, які виявили при обстеженні лісових угідь восени, вирізуватимуть протягом зими. Загалом же, як повідомив лісівник, поширення короїду в лісах району йде на спад. Лісівники для боротьби зі шкідником виготовили 400 шпаківень, їх розмістили по 100 штук у кожному з чотирьох лісництв.

Василь Матейчик, науковий співробітник Шацького НПП, також відзначив, що в лісах, підпорядкованих парку, виявили три ушкоджених короїдом осередки.

Проте в лісах природно-заповідного фонду суцільні рубки дерев заборонені, лише вибіркові, що утруднює боротьбу із шкідником.

«Сподіваємося, що ця зима буде морозною та підвищиться рівень поверхневих вод. Це дасть надію, що короїд не буде таким активним», - відзначив науковець.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024