Азербайджанці хочуть інвестувати у розвиток Шацьких озер

12 Грудня 2018, 16:00
5202

Голова Волинської ОДА Олександр Савченко зустрівся з головою міжнародного альянсу «Азербайджан – Україна» Ельмаром Мамедовим

Зустріч Олександра Савченка та голови громадської організації міжнародного альянсу «Азербайджан – Україна» Ельмара Мамедова відбулась сьогодні, 12 грудня 2018 року у стінах облдержадміністрації, - повідомляє прес-служба відомства.

Головне питання, яке обговорювали, - перспективи розвитку туристичної галузі Волині, зокрема на Світязі Шацького району. За словами Ельмара Мамедова, його країна зацікавлена у розширенні туризму між Україною та Азербайджаном та хотіла б інвестувати у курортне селище Щацьк.

У приклад закордонний гість навів місто Трускавець, адже переконаний, що Шацьк має такі ж перспективи. Для цього треба збільшити наплив туристів і покращення інфраструктури відповідно. Мова про заклади харчування, автозаправні станції, дороги тощо. Зокрема, відзначено й те, що азербайджанці почали інвестувати у Трускавець, після того, як відпочили там та переконались у всьому особисто.

2

Тож голова громадської організації виступив з пропозицією створити у Шацькому районі регіональне представництво альянсу. Зокрема, мета створення – розширювати туризм та інвестиції з Азербайджану.

Слід відзначити, що для реалізації такої ідеї напередодні Ельмар Мамедов зустрівся з заступником голови обласної державної адміністрації Валентином Цьосем, керівником департаменту економіки та європейської інтеграції Андрієм Ткачуком та президентом Волинської торгово-промислової палати Олександром Смоличем, аби напрацювати пропозиції та ідеї. Розмовляли у приміщенні Волинської ТПП.

Тоді стало відомо, що голова громадської організації «Міжнародний Альянс Азербайджан Україна» завітав до Луцька вперше, хоч і був українським студентом. Каже, що вважає Україну своїм другим домом. Відтак, на зустрічі обговорили діяльність азербайджанської спільноти та іноземних студентів на Волині.

«Азербайджанці займають перше місце за кількістю іноземних студентів в Україні. Хоча навчання тут більш дороге, ніж в Молдові та Білорусі. Однак, потім студентські зв’язки переростають в бізнес, відтак маємо хороші торгові відносини. Окрім того, скоро у Баку відкриється торговий дім «Україна», - зауважив Ельмар Мамедов.

Своєю чергою, голова облдержадміністрації Олександр Савченко сказав, що ідею сприймає позитивно, адже у цьому напрямку в області вже триває робота.

1

«Ми посилено працюємо над тим, щоб створити в Шацьку якісну інфраструктуру. На сьогодні ми будуємо набережну у селі Світязь. Так, тут справді цілющі води, однак зовсім відсутня система каналізування. Тож цього року ми запустили проект по каналізуванню трьох ключових точок озер. У нас є грантові кошти – шість з половиною мільйонів євро. І коли закінчимо, то маємо надію на збільшення туристів. Тож ваші ідеї мене зацікавили», - відповів Олександр Савченко.

Також стало відомо, що в рамках візиту на Волинь Ельмар Мамедов зустрівся з представниками компанії «Тигрес», яка займається гуртовою та роздрібною торгівлею товарами для дітей та Павлівського пивзаводу.

До слова, сьогодні, 12 грудня, в Азербайджані – День пам’яті загальнонаціонального лідера Азербайджану Алієва Гейдара Алієвича. Це під час зустрічі зауважив Ельмар Мамедов, який на знак вшанування приніс його портрет.

2

1

1

Коментарі
12 Грудня 2018, 19:37
ганьба!!!!!!!
13 Грудня 2018, 08:49
Шановні журналісти, ви елементарно перевірити можете щось? Який з ткачука директор департаменту????
13 Грудня 2018, 11:30
Шановний, читайте уважно: АНДРІЙ Ткачук - керівник департаменту економіки та європейської інтеграції обласної державної адміністрації, а не Петро Ткачук, про якого ви, можливо, подумали, чи ще не знаю про кого. Саме цей чоловік очолює цю структуру вже тривалий час. Окрім того, ця стаття - є офіційна інформація Волинської ОДА. Невже Ви думаєте, що там не знають, хто і який відділ очолює? І перш ніж писати і звинувачувати когось у чомусь, перевірте самі у дядька Гугла.
14 Грудня 2018, 03:08
Дядя на містера біна схожий)
16 Грудня 2018, 11:36
Ще тільки чорножопих нам не втстачало
16 Грудня 2018, 16:01
Ну навіщо ж так жорстко? Хай інвестують азербайджанці, а там життя покаже, що до чого. Яка різниця, хто за національністю інвестори? Порядність і людяність не залежать від національності.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024