Шацьк: творчих дітей навчили, як уникнути неприємностей

11 Грудня 2018, 14:00
Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності у Шацькому БДЮТ 4377
Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності у Шацькому БДЮТ

В Шацькому Будинку дитячої та юнацької творчості відбувся Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності. 

Аукціон ідей «Що означає безпека?», проведений на гуртках молодших школярів, дав змогу глибше осягнути сутність та значення цього вживаного слова. Вихованці «Майстрів-чарівників» (керівник Олена Козак) не лише поділилися ідеями, а й намалювали смайлики в кольорах, які в них асоціюються з безпекою.


 

На вокальному гуртку «Бемолька» діти перевірили свої знання під час вікторини «Безпека в побуті», яку провела керівник Галина Хомяк.

Вихованці гуртка «Юні друзі природи» (керівник  Ніна-Евеліна Євдокимова)  з великим задоволенням творили барвисту безпеку на папері та отримали «Пам’ятки безпеки».


 


 

А от в хореографічних гуртках «Паросток» та «Зорецвіт», заняття яких відбувається на базі Світязької школи,  керівник Зоя Лукащик провела  пізнавально-конкурсний захід «Мозаїка безпечного життя». Веселий клоун Болік детально роз’яснив правила поведінки в природі,  на дорозі, в побуті а також, як  поводитися з незнайомими людьми та як правильно дбати про своє здоров'я. Діти із задоволенням повторювали основні гасла безпеки: «Я переходжу дорогу тільки на переході»; «Не вживаю ліків без вказівки дорослих»,«Не граюся з незнайомими тваринами»; «Не вживаю їжі, якої я не знаю». Також Болік нагадав номери рятувальних служб: «101», «102», «103», «104» та закріпив ці знання цікавим завданням з пазлами.



На гуртку «Ми малюємо світ» (керівник Ірина Вензловська) відбувся конкурс малюнків «Безпека дитини — добробут України». Переможцем стала живописна робота Дарини Стаднік, шацької гімназистки. Її назва «Обережно — їжа!»  одночасно була  гаслом безпечного харчування. Малюнок вразив своєю досконалістю і довершеністю, тож попав на такий же обласний конкурс, який відбувався в Центрі науково-технічної творчості. Там  він також став абсолютним переможцем, здобувши почесне І  місце

Дарина Стаднік
Дарина Стаднік

 

Всього на конкурс було представлено 100 робіт учасників в номінаціях «Живопис» та «Графіка». Журі відмітило високий рівень підготовки  середньої вікової категорії, під яку підпадає і Дарина. «Представлені роботи в номінації «Живопис» вирізнялись своєю різноманітністю, яскравістю, оригінальністю, вільним володінням художньою технікою. Вихованці гуртків, студій продемонстрували у своїх творчих роботах цілком індивідуальні погляди на проблему безпеки дітей та особисті патріотичні переконання в умовах сьогодення»,  — йдеться в підсумках конкурсу.

Підбиваючи підсумки Тижня безпеки, ми віримо, що знання, почерпнуті дітьми, допоможуть їм уникнути багатьох неприємностей та прикрощів. Адже хто попереджений, той захищений.

                                                                                                                                                                                                                                                 Ніна КОРЕЦЬ

                                                                                      

                                                                                                                                                                                                                                               

 

                                                                                                                             

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром