Шацькі призовники переховуються вдома або виїжджають на заробітки за кордон, – військовий комісар

11 Грудня 2018, 10:45
3291

Майже половина юнаків призовного віку або переховуються вдома, або виїжджають на заробітки за кордон чи інші області України.

Про це розповів на оперативній нараді в Шацькій РДА військовий комісар Шацького РВК Олег Кивлюк, звітуючи про стан виконання заходів, що пов’язані з призовом на військову службу за контрактом  та призовом на військову строкову службу до Збройних сил України на території району в жовтні-грудні 2018 року.

Загалом, за словами військового комісара, на осінній призов планувалося вивчення 282 призовників (відповідно до списків, поданих органами місцевого самоврядування).  З них на даний час альтернативну службу проходить один чоловік, відстрочку за сімейними обставинами мають шість чоловік, за навчанням – 37 чоловік, для продовження професійної діяльності – три чоловіка, та 43 чоловіка, які не досягли 20-річного віку.

На даний час оповіщено лише 33 призовники. Причини такого низького рівня оповіщення, як відзначив Олег Кивлюк, є те, що велика кількість призовників перебувають на заробітках за кордоном або в інших містах України (72 особи, або 27%). Також значна кількість призовників переховуються за місцем проживання (89 осіб, що становить 33%). Для проходження медичного огляду прибули 69 осіб, з них завершили проходження 59. Визнані придатними 45 осіб, непридатними – 13.

«Але є ще юнаки, котрі хочуть йти служити, та їм забороняють батьки. Хоча строкова служба у майбутньому буде корисною хлопцям, адже пріоритет при відборі на різноманітні посади надають чоловікам, які мають військову службу за плечима. Окрім того, добровольцям призовної служби можемо запропонувати службу в елітних військах, зокрема, Національній гвардії чи прикордонних військах. Тому просив би представників органів місцевого самоврядування оповістити юнаків про це. А юнаки, які мають відстрочки від строкової служби, мають принести відповідні документи чи довідки», - зазначив військовий комісар.

Допомогти військовому комісаріату уточнити списки призовників, зокрема, зняти з військового обліку Шацького комісаріату тих осіб, котрі вже роками не проживають в районі, просив сільських голів Василь Голядинець, голова Шацької РДА. 

«Військкомат сьогодні працює нормально, але працівники не можуть знати усіх хлопців-призовників, де вони живуть і чим займаються. Просив би сільських голів допомогти навести лад зі списками військовозобов'язаних та призовників. Разом щз тим проводити належну агітаційну роботу серед них, адже в нас є хлопці, котрі розуміють важливість проходження служби в армії, і їх треба тільки підштовхнути до цього кроку», - відзначив голова РДА.

Коментарі
11 Грудня 2018, 16:03
А хто ж тоді буде рідну землю боронити? При советах такого не було - служили всі, і ніхто нічого не питав у призовника: хочеш - не хочеш. І зараз треба порядок вже навести
11 Грудня 2018, 18:03
Хай усі депутати у столиці,обласних центрах і районних йдуть боронити рідну землю!!!!!! А то хитрожопі пруться до влади, а як боронити Україну, то ви дурні діти йдіть. Спочатку лад наведіть в державі, тоді не треба буде хлопців силою тягти в армію, вони самі йтимуть і не будуть переховуватися.
11 Грудня 2018, 19:51
ХОть і *Вася* але рацію має!всі повтікали з верховної ради як їм повістки принесли!!!
11 Грудня 2018, 20:03
якшо дурні то йдіть і служіть...немає чого хлопцям рік свого життя втрачати....за цей рік можна заробити касу закордоном а не робити дурну роботу шей безкоштовно
12 Грудня 2018, 01:24
просто молодь порозумнішала і я рахую правильно робить не думайте про державу не будьте лохами як ваші батьки що служили вірили в державу а їх все грабили ...а ті хто кричить проти хай задумаються чого так сталось напевно є причини що не хочуть служити тому потрібно виправляти а не кричати ....
Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024