Діджей Mary-Jane: "Joker Fest" має свій рівень та велике шанування в Західній Україні"

31 Липня 2016, 11:00
Mary-Jane 3324
Mary-Jane

В урочищі Гряда, що на березі озера Світязь, відбувся міжнародний фестиваль електронної танцювальної музики «Joker Fest».

Захід, що тривав із 22 по 24 липня, зібрав близько 3,5 тисяч осіб, що на тисячу більше, аніж у минулому році. 

Відомі ді-джеї світу та України – OmniaArstonMary-JaneRaft ToneEkvator та Alisha – дали бліц-інтерв’ю журналісту видання «Таблоїд Волині».

Arston
Arston

 

– Сподобалась тобі публіка фестивалю? 
 
Omnia: Звичайно. Мені сподобалась публіка і те, що люди дуже добре розуміються в музиці та сприймали ті треки, які створював я особисто та ті, яких я ставив у своїх сетах.

Arston: Так, я дуже люблю грати в Україні! Тут привітні люди і я завжди з радістю їду на будь-які вечірки в Україну.

Mary-Jane: Так, я вражена. Публіка дуже привітна та має чудовий смак стосовно музики.

Raft Tone: Так, дуже сподобалася! Я був приємно здивований, коли велика кількість людей підспівувала під час сету.

Ekvator: Так, дуже сподобалась! Хочу подякувати організаторам за запрошення на захід, що приніс мені неабиякий досвід. В цьому році мені доводилось закривати фестиваль: на вулиці вже світало і багато хто розходився, але все ж таки більшість гостей залишилось і я був приємно вражений такою підтримкою. Також хочеться подякувати за підтримку своїм друзям. Коли під час сету скандують твоє ім’я – це щось нереальне!

Alisha: Так, для мене відвідувачі фестивалю – одна велика сім'я. Атмосфера була просто вражаюча!

Оmnia
Оmnia

 

 

– Як часто ти граєш на Західній Україні? Які міста/клуби востаннє відвідав? 
 
Omnia: До цього я виступав на клубних вечірках у Луцьку, Львові та Івано-Франківську. Це дуже круто, що на Волині організували щось подібне.

Arston: В Україні – утретє! Раніше я двічі грав у Києві, сьогодні (24.07.2016, - авт.) відіграв у Львові, звідки прибув у місто Шацьк на фестиваль.

Mary-Jane: В західній Україні граю вперше. В українських клубах не грала жодного разу. Взагалі я проводжу свої вечірки за кордоном, маю шанувальників у багатьох країнах світу. В Україні до Joker Fest’у виступила в Києві на Summit Festival та Holi Festival of Colors, а в серпні планую зіграти до Дня Незалежності України у столиці на Independence Day Fest. Так сталося, що свій творчий шлях я спочатку прокладала за кордоном і лише в цьому році розпочала виступи на українській сцені, чим страшенно задоволена. Я дуже люблю Україну і пишаюся тим, що EDM-культура набирає розвитку і на моїй рідній землі.
 Raft Tone: Незадовго до Joker Fest’у в містах Польщі я організував міні-тур мого музичного проекту Cyborgs! Також граю в Києві, а от в західній Україні вперше.

Ekvator: Грав у місті Ківерці, в селищах – Маневичі, Заболоття, Ратне. Особливо подобається party-bar «Люкс», що в Старій Вижівці. Щовихідних проводжу молодіжні дискотеки і в інших населених пунктах нашої області. Дуже подобається в селі Дубечне, там чудова публіка.

Alisha: Доволі-таки часто! Наприклад, цієї суботи, 30 липня, відіграю свій сет у Луцьку, в клубі «Версаль»!

Raft Tone
Raft Tone

 

– Як ти вважаєш, чи є шанси у Joker Fest’у досягти рівня фестивалю «Tomorrowland»? 
 
Omnia: Мені здається, так. Є хлопці, що організували фестиваль, і якщо вони будуть продовжувати в такому ж дусі – то є всі шанси бути рівним Томорровленду, чи навіть зробити краще. Насправді все залежить не від того, в якій країні і якими силами проводиться фест. Усе залежить від того, наскільки люди цього хочуть.

Arston: Так, я думаю є. Потрібно просто працювати. Той же «Tomorrowland» розпочався з малого та виріс у щось глобальне. Якщо кожен докладе старань, то і цей фестиваль може вирости до таких же масштабів.

Mary-Jane: Я вважаю, що Joker Fest має свій рівень та велике шанування в західній Україні, та не потребує рівнятись на інші фестивалі, тому що це – незалежний фестиваль зі своєю історією, публікою та планом розвитку у майбутньому. На цьому заході я побачила багато людей з-за кордону, тому вважаю, що зовсім скоро Joker Fest отримає звання інтернаціонального фестивалю.

Raft Tone: Думаю, що в організаторів є всі шанси зробити Joker Fest кращим фестивалем електронної музики в Україні!

Ekvator: Так, звісно є. Все ж таки потрібно з чогось починати. Перший «Tomorrowland» взагалі проводився для місцевої публіки, а зараз кращий фестиваль планети. Тому і Joker Fest має всі шанси, щоб з кожним роком ставати все кращим і кращим.

Alisha: Шанси є завжди, проте ми всі повинні розуміти, що для такого масштабу потрібно докласти чимало зусиль.

Mary-Jane
Mary-Jane

 

– Як думаєш, чи стане Волинь коли-небудь центром розвитку клубної культури в Україні? 
 
Omnia: Звичайно, якщо все буде продовжуватись так, як я це побачив зі свого ракурсу, коли виступав на сцені. Це було дійсно круто і щось таке, чого я не очікував.

Mary-Jane: Щоб стати центром розвитку клубної культури в Україні, потрібно багато виступів, концертів, фестивалів. Якщо докласти зусиль, то чому і ні? Я вважаю, що може!

Raft Tone: Я небагато знаю про клубну культуру Волині, тому можу сказати одне: чим більше буде якісних фестивалів та вечірок у цьому регіоні, тим більш популярною буде електронна музика серед людей.  

Ekvator: Якщо буде більше подібних фестивалів і люди будуть активними, то все можливо.

Alisha: Якщо для місцевих жителів це важливо, то чому б і ні?

Ekvator
Ekvator


 
– Чим приваблює тебе Волинь (Західна Україна)?
 
Omnia: В цілому про Західну Україну можу сказати, що мене дуже приваблює те, як швидко тут все розвивається. Не скажу, що зробив дуже багато виступів на рівні Joker Fest, проте мені здається, що сьогоднішній танцпол у наступних моїх розмовах із саунпродюсерами буде такою собі відправною точкою.

Mary-Jane: Волинь приваблює нашою культурою, краєвидом та історією. Також хочеться відзначити гостинність нашого народу.

Raft Tone: Дуже гарно відпочив на озері Світязь! Відкрив для себе ще одне місце чудового відпочинку і буду рекомендувати Шацькі озера друзям та знайомим.

Ekvator: Я тут живу. На Волині гарні люди та чисте повітря.

Alisha: Насамперед, це колорит та неймовірні краєвиди. Сподобались Шацькі озера, раніше чула про них багато. Якщо говорити про всю Західну Україну, то обожнюю проводити час у Львові та Буковелі. – Кого порекомендуєш запросити на фестиваль у наступному році? 
 
Omnia: Неможливо передбачити, що буде в наступному році, але я скажу  те, що організатори вже досягли прогресу тим, що запросили гостя з Білорусі – Арстона. Він хороший артист і я особисто його підтримую, регулярно ставлю його треки у своїх сетах. Тому порекомендув би організаторам запрошувати когось із ближньої Європи, для того аби розширити контингент публіки на фестивалі. Маю надію, що наступного року організатори зможуть запросити побільше іноземних ді-джеїв.

Arston: В принципі, я б рекомендував допомагати молодим українським музикантам. Давати їм шанс для виступу на фестивалі, щоб люди приходили і впізнавали їх та розуміли, що й в Україні теж є таланти.

Mary-Jane: Звісно, я маю своє бачення, щодо списку артистів, але не хочу зачіпати цієї теми, бо вважаю, що організатори Joker Fest – професіонали своєї роботи, та знають у цьому толк.

Raft Tone: Якщо пофантазувати, то я хотів би побачити Don Diablo, Jewelz & Sparks чи Jauz. 

Ekvator: Мій кумир – Hardwell, тому його хочеться побачити найбільше. Але для початку можна запросити Tom Swoon’а або Vigel’а, це дуже класні хлопці.

Alisha: Хедлайнерів в наступному році має бути більше! Не буду когось рекомедувати: думаю, організатори повинні виділити декількох фаворитів (бажано світового рівня!) та провести соціальне опитування.

Alisha
Alisha

 
 
– Що б ти порекомендував(ла) ді-джеям-початківцям, які хочуть бути кращими на EDM-сцені? 
 
Omnia: Якщо ви бажаєте бути поміченими, то перш за все повинні писати музику і у вас має бути свій власний саунд-продакшн. На прикладі багатьох ді-джеїв можна прослідкувати, що більшість із них в якийсь момент стали відомими, завдяки написаному хіту. Яскравий приклад тому Martin Garrix-Animals. Тому сміливо експерементируйте зі своїм звучанням, намагайтеся знайти свою музичну родзинку.

Arston: Порекомендував би спершу копіювати те звучання, що є зараз популярним, а потім намагатися створити щось унікальне. Розсилати свої роботи ді-джеям, на лейбли та радіошою, будувати свою кар’єру.

Mary-Jane: Моє перше побажання – любити музику від усього серця, не боятись великих мрії. Бути собою, а не вподобанням інших.

Raft Tone: Для мене найважливіше – власна творчість. Зміксувати два чужі треки дуже просто, а от написати щось гідне власноруч – тут уже цікавіше.

Ekvator: Пишіть свою музику, даруйте її людям, робіть їх щасливими та живіть своєю мрією.

Alisha: Меж досконалості немає, потрібно працювати над собою, вдосконалювати свої знання та вміння. Слухати більше музики, читати більше літератури, експериментувати. – Що повинно бути головною ціллю ді-джея: якість музики, слава, чи гроші?! 
 
Omnia: У кожного, звичайно, свої цілі. Але слава і гроші не прийдуть самі собою, тому якісна музика – це, мабуть, найбільш вірна мета. При цьому, слава і гроші можуть послужити відмінним стимулом для досягнення цієї мети, але не повинні виходити на головний план!

Arston: Перш за все – якість музики, адже саме через музику ді-джея пам’ятатимуть потім. Слава, гроші – це все швидкоплинне. Завжди хочеться справити хороше враження на аудиторію.

Mary-Jane: Я вважаю, що перша та головна ціль ді-джея – знайти свого слухача, а це можливо лише за щоденної праці над своїм стилем у музиці. Якщо є гарний саунд, то слава прийде до тебе швидко, а потім і гроші. Коли ставити передусім гроші чи славу, можна швидко піти на дно. Талант – це лише 10 %, все інше – це щоденна праця над собою.

Raft Tone: Все починається з музики. Ти станеш відомим тільки тоді, коли твоя музика стане якісною.

Ekvator: Звісно, це музика. Слава та гроші будуть пізніше. Я просто роблю людей щасливими, і кожному це раджу.

Alisha: Кожен ді-джей обирає те, що йому до вподоби. Головна ціль – це слухачі! Тому на першому місці повинні бути якість музики, а вже потім слава та гроші. 

– Скажи декілька теплих хороших слів для читачів нашого видання та, власне, для відвідувачів фесту!
 
Omnia: Хочу подякувати організаторам за теплу атмосферу, підтримку та прийом. Враження від фестивалю виключно позитивні, тому розвивайтесь надалі, пропагуйте ідею того, що робите, тому що музика об’єднує людей. А для публіки скажу – насолоджуйтесь життям, відпочивайте, слухайте якісну музику. Надіюся, зустрінемось у наступному році.

Mary-Jane: Моє найщиріше побажання для всіх: щоб у вашій душі завжди був мир! Любіть все, що ви робите: роботу, музику, один одного та
не бійтеся мріяти, навіть якщо ваші мрії нереальні.

Raft Tone: Слухайте якісну музику, відвідуйте фестивалі, підтримуйте організаторів і музикантів та живіть собі в кайф.

Ekvator: Ставайте успішними, вірте в себе, робіть те, чим ви живете. І тоді ми разом зробимо цю країну по-справжньому європейською! А для відвідувачів фесту я скажу так: підтримуйте EDM-рух, любіть цю музику і будьте щасливі!

Alisha: Важливо пам'ятати, що кожен день нашого життя неповторний! Виходьте зі своєї зони комфорту, посміхайтесь, думайте інакше, радійте дрібницям та вірте в себе і свої сили. Дякую кожному відвідувачу Joker Fest! Це було незабутньо.

 

 

 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром