7 грудня в Шацьку: вітають працівників місцевого самоврядування

07 Грудня 2018, 09:35
2414

Цитата дня: «Випадкових зустрічей не буває. Кожна людина в нашому житті - це або випробування, або покарання, або подарунок долі...»

Цей день в історії: 

1678 - вперше європейська людина побачила Ніагарський водоспад. Луї Хеннепін відкрив найпотужнішу в Північній Америці систему водоспадів. 

1941 - напад японських військ на порт Перл-Харбор в рамках другої світової війни. Це стало приводом для вступу США у Другу світову війну. 

1972 - запуск корабля «Аполлон-17», на якому була здійснена шоста і остання в рамках програми Аполлон висадка людей на Місяць. На даний час його політ залишається самим останнім з пілотованих польотів на Місяць і самим останнім з пілотованих польотів за межами земної орбіти. 

1988 - землетрус у Вірменії повністю зруйнував місто Спітак, близько 25 000 загиблих. Місто було зруйноване за 30 секунд. 

1991 - голови республік-першозасновників СРСР - Росії, України і Білорусі - Борис Єльцин, Леонід Кравчук і Станіслав Шушкевич у Біловезькій Пущі підписали угоди, згідно з якими Радянський Союз припинив існування як суб'єкт міжнародного права 

2008 - Космічний корабель «Прогрес М-65», після успішного завдання, був затоплений в Тихому океані 

Народились: 

1810 - Теодор Шванн, німецький гістолог і фізіолог, автор клітинної теорії

1895 - Клара Хаск, швейцарська піаністка. Прославилася виконанням Моцарта та композиторів-романтиків (Бетховен, Шуман, Шуберт, Шопен, Брамс, Рахманінов). 

1987 - Аарон Чарльз Картер, американський актор і співак, молодший брат співака Ніка Картера, що прославився у складі групи Backstreet Boys.

Іменини:  Євген, Михайло, Марк, Григорій, Іван, Олесій,  Олександр, Катерина.

Сьогодні в Україні також відзначають День місцевого самоврядування. Район.Шацьк щиро вітає працівників органів місцевого самоврядування зі святом і зичить міцного здоров'я, оптимізму, натхнення у роботі!

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Як в Шацькому районі в один день відзначили чотири свята

Погода

Протягом усього дня погода у Шацьку буде похмурою. Вранішній сильний сніг вдень зміниться на сильний дощ, який ближче до вечора повинен послабшати. Температура -1 +2.

Народний прогноз погоди

7 грудня відзначається день святої Катерини. Катерина вважається покровителькою шлюбу і наречених, тому в народі її ще називають Женодавицею. Цього дня влаштовувалися народні гуляння, катання на санках з гірок — санниці. У народі говорили: «Молода зима з гір на санках катається»; «З Катерини зима дойме не миттям, так катанням, не голодом, так холодом». Ясна погода на Катерину вказує на морозну зиму.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024