У Шацьку проконсультували засуджених осіб

05 Грудня 2018, 10:25
Прийом громадян в мобільному консультативному пункті Шацького районного сектору з питань пробації 1990
Прийом громадян в мобільному консультативному пункті Шацького районного сектору з питань пробації

Головний спеціаліст Шацького бюро правової допомоги Олена Наумич здійснила прийом громадян в мобільному консультативному пункті Шацького районного сектору з питань пробації.

Значне місце в соціальному дослідженні особистості обвинуваченого або засудженого займають бесіди з правопорушником, його близькими, рідними, колегами. Необхідним є і проведення соціально-виховної роботи, що полягає в диференційованому підході під час надання консультативної, психологічної та інших видів допомоги, сприяння працевлаштуванню, залучення до навчання, участь у виховних заходах та соціально корисній діяльності, проведення індивідуально-профілактичної роботи.

Відповідно до Закону України «Про пробацію» суб’єкти пробації мають право на роз’яснення своїх прав та обов’язків, отримувати інформацію про можливу допомогу і консультації, оскаржувати рішення, дії, бездіяльність органів пробації. Соціально-виховна робота разом із заходами нагляду включаються до індивідуального плану роботи із засудженим.

Олена Наумич та Сергій Нікончук обговорили питання об’єднання зусиль задля налагодження більш тісної співпраці у сфері надання безоплатної правової допомоги особам, які відбувають покарання у вигляді позбавлення або обмеження волі, або перебувають на обліку в уповноважених органах з питань пробації.

Під час заходу особам було надано дві консультації та роз’яснено, з приводу яких саме правових питань можна звернутися в Шацьке бюро правової допомоги.

Нагадуємо, що отримати фахову юридичну допомогу громадяни можуть, звернувшись до Шацького бюро правової допомоги, яке знаходиться за адресою: вул. 50 років Перемоги 1,  тел. (03355) 2-08-47.


 

 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром