У відеосюжеті показали, як у Шацьку хлопці врятували з водяного полону свого друга

03 Грудня 2018, 21:40
5128

На озері Велике Чорне в селищі Шацьк 17-річний студент катався на ковзанах і провалився під лід. Це сталося у суботу, коли компанія студентів місцевого коледжу відпочивала на водоймі. Хлопець пішов під воду на очах у друзів.

Читайте також: Шацьк: друзі врятували юнака, який провалився під лід на озері Велике Чорне

Як усе було, - розповіли журналісту UA: Волинь Павлу Мельничуку.

17-річний Володимир Романюк розповідає, що сьогодні вперше після суботнього інциденту прийшов на озеро із друзями. Каже, у суботу вони та інші люди каталися тут на ковзанах. 

«Ми раніше бачили, як до цього часу наші друзі каталися на ковзанах, і ми з хлопцями також вирішили піти покататись. І невдало потрапили в лунку. Це трапилось туди далі, за 400 метрів від берега. Лопнув лід, і він розійшовся. Це була прірва метрів 300 довжиною. Вже потім ми дивилися, і десь метрів вісім в ширину», - розповідає Володимир Романюк.

Хлопець опинився в крижаній воді, хоча навіть не відразу збагнув, що трапилось. 

«За телефона злякався. А потім почав думати про батьків. Найважче було втриматись на воді, бо ковзани набрались водою і тягнули донизу», - пригадує хлопець. 

Усе це відбулось на очах у товаришів Володимира, які каталися за декілька десятків метрів від нього. Богдан Мирончук розповідає, що першим кинувся рятувати друга. Зняв куртку, аби потопаючий за неї вхопився. Це йому порадив зробити Максим Лесів, котрий також кинувся рятувати хлопця. Ззаду уже підбігли хлопці, котрі взяли Володимира за ноги і витягнули обох хлопців. Кажуть, треба було зробити усе швидко, адже вода крижана. 

Докладніше - дивіться у відеосюжеті.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром