Шквальний вітер наробив шкоди у шацьких лісах

26 Липня 2016, 14:00
Наслідки буревію в Поліському лісництві (Прип'ятська сільська рада) 1431
Наслідки буревію в Поліському лісництві (Прип'ятська сільська рада)

Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства постійно проводить моніторинг пошкоджених природною стихією насаджень.

Так, станом на 20 липня цього року, у лісах, підпорядкованих ВОУЛМГ, обліковано майже 2 тис. га площ, що постраждали через негоду, - інформує прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Загальна маса пошкодженої вітроломами деревини близько 24 тис. кубометрів.

Загалом пошкодження зафіксовано на території 8 лісогосподарських підприємств: Колківського, Любешівського, Ківерцівського, Турійського, Прибузького, Старовижівського, Шацького лісгоспів та ДП СЛАП «Камінь-Каширськагроліс». Найбільші площі вітровалів сталися у ДП «Прибузьке ЛГ» (554 га, загальна маса пошкодженої деревини – 6680 куб. м), ДП «Старовижівське ЛГ» (544 га, а це – 499 куб. м деревини) та на території Ківерцівського лісового господарства (510 га, близько 10 тис. кубометрів деревини). Серед знищених вітровалами – як зрілі, так і молоді насадження.

На виконання розпорядження голови Волинської облдержадміністрації Гунчика В. П. №283 від 17 червня 2016 року (пункт 1.2: санітарно-оздоровчі заходи в лісах постійних лісокористувачів області погоджувати із районними державними адміністраціями та управлінням екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації») із метою проведення обстежень лісових насаджень, що постраждали від вітровалів, працівники лісгоспів створили комісії з участю представників районних адміністрацій, районних рад, екологічних служб, сільських голів, місцевих депутатів, представників громадськості.

Всі пошкоджені ділянки взяті на облік. Із метою недопущення поширення шкідників, втрати якості деревини та безпеки руху транспорту в цих насадженнях призначать проведення різних лісогосподарських заходів.

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024