30 листопада в Шацьку: день народження відзначає настоятель Свято-Онуфріївського храму Володимир Гичка

30 Листопада 2018, 09:20
Володимир Гичка 2286
Володимир Гичка

Цитата дня: «Сила Господня може зробити незрівнянно більше за те, про що ми можемо попросити чи подумати» св. Тереза Авільська

Цей день в історії:

1854 – Віце-королем Єгипту наданий дозвіл на будівництво Суецького каналу. Саме будівництво почалось в 1859 році.

1867 – розпочав роботу перший електричний маяк на території Російської Імперія, що був встановлений в Одесі (зараз відомий як Одеський маяк).

1922 – На карті з’явилась Чеченська автономія.

1939 – Початок радянсько-фінської війни (почалась з нападу СPСР).

1963 – Початок експлуатації коксохімічного заводу, що був побудований в Авдіївці Донецької області. Сьогодні цей завод є найкрупнішим коксохімічним підприємством в Європі.

1993 – Гербом Російської Федерації знову став двоголовий орел, який раніше використовувався як герб Російської імперії (з 1472 року до радянського періоду)

1996 – Створено Державну митну службу України.

2006 – Офіційний реліз про вихід на полиці магазинів нової операційної системи Windows Vista і пакету програм Office 2007 від корпорації «Microsoft». 

Народились: 

1810 – Олівер Фішер Вінчестер, американський винахідник і виробник стрілецької зброї.

1835 – Марк Твен (Семюел Ленґгорн Клеменс), американський письменник, гуморист, сатирист, публіцист, видавець. Найбільше відомий за твори «Пригоди Тома Соєра» та «Пригоди Гекльберрі Фінна»

1874 – Вінстон Черчілль, державний діяч Великобританії, письменник, найбільше відомий як прем'єр-міністр цієї країни у роки Другої світової війни. Також отримав Нобелівську премію в галузі літератури.

Іменини: Григорій, Лазар, Михайло, Никон

Сьогодні день народження відзначає настоятель Свято-Онуфріївського храму смт Шацьк Володимир Гичка. Район.Шацьк щиро вітає священика і зичить, аби на Вашому шляху завжди горіли вогні віри і надії, а для парафіян щира молитва й добре Ваше слово завжди дарували яскраве світло і натхнення.

Про це Район.Шацьк писав рік тому: 

У рейсовому автобусі «Хелм-Шацьк» митники виявили незадекларовані півтонни сала

Погода

У Шацьку небо буде ясним до самого завершення дня. Без опадів. Температура повітря -9 -3.

Народний прогноз погоди

30 листопада відзначається день пам’яті святителя Григорія чудотворця, єпископа Неокесарійського. У народі цього святого називали Зимовказівником, оскільки погода цього дня вказувала на те, якою буде прийдешня зима. Якщо на Григорія стояла хороша погода, то й зима обіцяла бути хорошою, якщо погода була поганою, то й зима поганою буде. З цього дня встановлюються стійкі морози і землю застилає сніговий покрив.

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024