У районі перевиконали план наповнення бюджету

25 Липня 2016, 08:00
1349

Суттєво зросла сума власних надходжень  до районного бюджету – на сьогодні вона становить 3 мільйони 556 тисяч гривень. Основним наповнювачем казни району протягом шести місяців 2016 року став податок з доходів фізичних осіб (ПДФО).

Про це на сесії Шацької районної ради, яка відбулася 13 липня, інформував Олександр Бебко, начальник управління фінансів Шацької районної державної адміністрації. З ПДФО із військовослужбовців надійшло до бюджету 722,6 тисяч гривень, від річного декларування доходів – 185 тисяч гривень.

Базова дотація районному бюджету на рік становить 5 мільйонів  470 тисяч гривень. Додатково район отримав освітню та медичну субвенції на забезпечення підвищення заробітної плати працівникам галузей.

До районного бюджету також надійшли субвенції з державного бюджету на виплату пільг і субсидій, допомог (більше 17 мільйонів гривень), 13,6 мільйона гривень - освітньої субвенції, 4,8 мільйона гривень – медичної субвенції.

Як відзначив на сесії Олександр Бебко, субвенція із Шацького селищного бюджету в сумі 29 тисяч гривень буде спрямована на заміну огорожі в  загальноосвітній школі І-ІІ ступенів смт Шацьк та ремонт сходів у Шацькій дитячій музичній школі.

Кошти з перевиконання дохідної частини районного бюджету в сумі 1 мільйон 255 тисяч гривень розподілять таким чином: 27,5 тисячі гривень – Любомльському бюджету на ремонт медичних установ Шацького району, 37,6 тисячі гривень – відділу освіти та молоді Шацької районної держадміністрації, 60 тисяч гривень – на забезпечення соціальних послуг, 100 тисяч гривень – Світязькій сільській раді на ремонт дороги, 100 тисяч гривень – на обладнання внутрішніх туалетів у загальноосвітніх школах району, 400 тисяч гривень – на ремонт дороги Кропивники-Вілиця, 350 тисяч гривень – обласному бюджету на придбання шкільного автобуса.

Решту коштів використають на підтримку різноманітних районних програм та громадських організацій, дитячих садків, місцевої пожежної охорони.

Аналізуючи надходження сільських та селищної рад від акцизного податку, Олександр Бебко відзначив, що збільшення надходжень від акцизу мають лише Піщанська сільська та Шацька селищна ради, решта сільських рад недоотримують цей вид податку у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, навіть зважаючи на підвищення цін на спиртні напої.

 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024