28 листопада в Шацьку: ювілей відзначає працівниця Шацької райадміністрації Олена Гуж

28 Листопада 2018, 09:25
Олена Гуж 2010
Олена Гуж

Цитата дня: «Бути коханим – це більше, ніж бути багатим, бо бути коханим – значить бути щасливим.» (Тільє)

Цей день в історії: 

1414 – незважаючи на охоронну грамоту, видану імператором Сигізмундом, під час церковного собору в Констанці був арештований Ян Гус.

1654 – почалася героїчна оборона козацької фортеці Буша (на Поділлі) від польських військ. 30 листопада оборонці підірвали себе разом із фортецею

1905 – у Севастополі придушене повстання моряків севастопольського гарнізону на чолі з лейтенантом Петром Шмідтом.

1918 – Радянська Росія напала на Естонію: частини Червоної армії зайняли Нарву. Почалася визвольна війна 1918-1920 рр.

1943 – у Тегерані почалася Тегеранська конференція глав урядів трьох союзних держав: СРСР (Сталін), США (Рузвельт) і Великої Британії (Черчілль)

1974 – останній виступ Джона Леннона на сцені під час концерту Елтона Джона в «Медісон Сквер Гарден»

2000 – початок касетного скандалу в Україні. Олександр Мороз оприлюднив аудіокасети з записами розмов у кабінеті президента Леоніда Кучми стосовно вбивства Георгія Гонгадзе

2006 – Верховна Рада України 233 голосами «за» визнала Голодомор 1932-33 рр. актом геноциду проти українського народу.

Народились: 

1837 – Джон Хайят, американський винахідник, який разом із братом створив целулоїд, коли намагався знайти заміну слонової кістки для більярдних куль

1890 – Зінаїда Тулуб, українська радянська письменниця і перекладачка («Людолови», «В степу безкраїм за Уралом»). Була безпідставно репресована, 19 років провела в таборах і на засланні, згодом реабілітована

1910 – Ярослав-Богдан Рудницький, український мовознавець, науковий і громадський діяч за кордоном.

Іменини: Дмитро, Пилип, Хома.

Сьогодні ювілей ний день народження святкує головна спеціалістка відділу організаційного забезпечення, внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату Шацької райдержадміністрації Олена Гуж. Район.Шацьк щиро вітає ювілярку і колежанку та зичить ні на хвилину не втрачати впевненості у собі і доброї надії, не піддаватися смутку і печалі, браво прагнути до успіху і отримувати задоволення від життя, не припиняти мріяти і завжди залишатися щасливою людиною.

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Чому Шацькі озера можуть зникнути, - розповіли в передачі «Загублений світ» на каналі 2+2

На телеканалі 2+2 у циклі телепередач «Загублений світ. Провалля у пекло» (випуск 73), який вийшов на каналі 28 листопада, розповіли про небезпеку, яка чатує на Шацькі озера.

Погода

Хмари у Шацьку будуть ховати небо весь час, вдень вони ненадовго зникнуть, щоб ввечері знову зайняти своє колишнє місце. Без опадів. Температура повітря -3 -7.

Народний прогноз погоди

28 листопада вшановується пам’ять сповідників Гурія, Самона і Авива. У народі цей день називали Гур’євим, і відзначали: «Сніг, що випав на Гурія, аж до весни не розтане». Ще казали: «На Гуріїв день зима з коня злізає, встає на ноги, кує сиві морози, стелить річками, озерами крижані мости, сипле з одного рукава сніг, а з іншого - іній». Багато снігу цього дня передвіщає врожайний рік, а похмура погода - мокрий травень.

 

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024