Інфекційні захворювання в Шацькому районі: спалахи і методи боротьби

27 Листопада 2018, 11:30
1356 Джерело: фото ілюстративне

На оперативній нараді під головуванням Василя Голядинця, голови Шацької райдержадміністрації, обговорили ситуацію з інфекційними захворюваннями в районі.

Про це інформують у прес-службі Шацької РДА.

Леся Ткачук, завідувачка Любомльського міжрайонного відділу ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України», повідомила присутнім про стан інфекційних та паразитарних захворювань, що виникли на території району та заходи щодо їх локалізації (вірусний гепатит «А» - 10 осіб у селі Піща; кір – 29 осіб, спалахи якого розпочалися у селі Піща та Голядин, туберкульоз – 12 осіб, ГРВІ – 1861 осіб, сальмонельоз – 1 особа, гастроентероколіт в стадії етіології – 5 (не в стадії етіології – 2) ).

Фахівець зосередила увагу присутніх на захворюваності населення на кір та дифтерію не лише в Шацькому районі, а й на Волині та Україні в цілому. Зокрема, по рівню захворюваності Волинь входить в першу десятку областей, уражених кором (у 2018 році зареєстровано понад 1765 випадків ). Що стосується дифтерії, то у зв’язку з низьким рівнем охоплення вакцинацією у Шацькому районі, в області та Україні в цілому прогнозується підвищення рівня захворювань.

Не варто залишати без уваги такі захворювання, як грип та гострі респіраторні вірусні інфекції, на які хворіє значна частина жителів району. За 10 місяців 2018 року помітно зріс показник захворюваності на ГРВІ.

Оскільки  кращий спосіб не захворіти на кір, дифтерію та ГРВІ – це провести вакцинацію, то Леся Ткачук наголосила на необхідності здійснення перевірки на наявність щеплень у школярів та вихованців дитячих садків; проведення роз’яснювальної роботи серед працівників освіти, учнів, студентів; радила проводити щеплення й серед дорослих.

« Адже зупинити спалах кору може колективний імунітет – коли не менше 95% населення будуть вакциновані проти цих хвороб », - наголосила вона на завершення.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром