Які категорії населення мають право на безоплатну правову допомогу

23 Липня 2016, 06:00
3639

На Волині усе більше людей починають користуватися безоплатною вторинною правовою допомогою. По всій Україні працює 100 центрів, де надають таку допомогу, з них три – на Волині.

Про особливості їх роботи розповіла виконувач обов’язків начальника відділу взаємодії з суб'єктами надання БППД Луцького місцевого центру Катерина Доманська.

Що ж таке безоплатна вторинна правова допомога?

Це вид державної гарантії доступу до правосуддя. Якщо людина належить до певної вразливої категорії та потребує адвоката, звертається до нас, і тоді ми приймаємо звернення та вирішуємо, надати чи відмовити у безоплатній вторинній правовій допомозі.

Хто може стати клієнтами вашого центру?

Усі відвідувачі, які завітають до місцевого центру. Якщо клієнт не належить до категорій, що мають право на вторинну, можуть отримати доступ до безоплатної первинної правової допомоги.

Про які категорії йдеться?

Це малозабезпечені, інваліди, діти-сироти, безпритульні діти, учасники бойових дій та члени сімей загиблих (померлих) учасників АТО, особи, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною; інші соціально незахищені категорії осіб.

Наталка Пахайчук

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром