Шацьк: молитвою і спомином вшанували жертв голодоморів 1932-33 років

25 Листопада 2018, 10:40
В Шацьку помолилися за жертв голодоморів в Україні 3206
В Шацьку помолилися за жертв голодоморів в Україні

В останню суботу листопада в Україні вшановують пам'ять жертв голодоморів, штучно організованих радянською владою. Цьогоріч цей день припав на 24 листопада.

В сквері селища Шацьк зібралися небайдужі шачани, представники церкви і влади Шацької ОТГ, військові, щоб тихим спомином, щирою молитвою і запаленими свічками пом'янути тих, кого свідомо заморили голодом у трагічних 1932-33 роках.

Ведучі заходу - працівники Шацького районного Будинку культури Вікторія Ягодинець і Світлана Постернак нагадали присутнім страшні цифри свідомого винищення мільйонів українців, Марія Шпак і Яна Шумчук озвучили реальні факти, записані з вуст очевидців, та присвятили трагічній події чуттєву поезію.

Від імені керівництва району виступила Олена Гуж, головний спеціаліст відділу організаційного забезпечення, внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації: 

«І хоча, на щастя, Волинську землю оминули ті страшні події, ми, волиняни, також віддаємо данину пам’яті мільйонам синів і дочок України, загиблих від штучного голоду. Хай цей день увійде в наші серця тихою молитвою, спонукає до людяності та милосердя, а щире примирення та суспільна злагода стануть запорукою розвитку мирної, незалежної, європейської Української держави». 

Закликали присутніх не забувати про цю страшну сторінку української історії Людмила Цевух, в.о. голови Шацької селищної ради, та Ірина Хвисючик, радник голови Шацької районної ради.

Панахиду за невинно вбитими відправив протоієрей Роман Скірак, настоятель парафії святого Архістратига Михаїла УПЦ КП смт Шацьк. Священик наголосив, що пам'ять про ті події, про геноцид українців є священною для кожного з нас. Варто пам'ятати, що «брат», який винищив мільйони наших співвітчизників голодом, продовжує вбивати українців на сході країни.

Завершився захід загальнонаціональною хвилиною мовчання. Тримаючи в руках запалені свічки, люди схилили голови, вшановуючи пам'ять мільйонів невинних жертв голодомору.

5

5

5

 

Коментарі
25 Листопада 2018, 14:39
А чого наші районні керівники так дружно проігнорували цей захід? Де Карпук, Голядинець, де їхні заступники? Вони мають своїм прикладом показувати жителям Шацька важливість цієї події. Бо забувати про неї ми не маємо морального права. У вихідний день жодний із них не виділив півгодини свого "безцінного" часу, щоб прочитати разом з шачанами упокійну молитву за жертв голоду. Дівчат замість себе прислали. Старенький Чесноков знайшов час, а вони ні. Одна Людмила Степанівна прийшла. От кого поважаю!
25 Листопада 2018, 16:47
В точку!
25 Листопада 2018, 17:01
та потрібний їм той голодомор, ще й в вихідний день. тоді заспівають і будуть показувати свої личка, як вибори будуть близенько
25 Листопада 2018, 17:04
Була на заході. Гарно організували, якби тільки людей більше прийшло
25 Листопада 2018, 17:16
Ганьба владі яка проігнорувала цей надважливий захід для України! Московській Вихор взагалі сказав що не прийде бо там буде Київський Патріархат... просто немає слів... цікаво якби про це дізнався Савченко щоб він сказав??? Питання залишається відкритим...
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024