24 листопада в Шацьку: день народження святкує голова Шацької райради Сергій Карпук

24 Листопада 2018, 09:25
2641

Цитата дня: «Твій дім там, де спокійно твоїм думкам...»

Цей день в історії: 

1638 – Ухвалення Ординації реєстрового Війська Запорожського. Документ був підписаний в урочищі Маслов Стан.

1639 – Вперше людина побачила проходження планети Венера по Сонячному диску. Цією людиною став Йєремія Хоррокс.

1859 – Вихід у світ першого тиражу книги Чарльза Дарвіна «Походження видів шляхом природного відбору або збереження сприятливих порід в боротьбі за життя». Весь тираж розійшовся в перший день виходу книги.

1969 – ратифікація договору про непоширення ядерної зброї у СPСР та США. Договір був ратифікований верхівкою правління СPСР. 

2004 – Оприлюднення центральною виборчої комісією офіційних результатів щодо виборів президента. Згідно підрахованих даних, переможцем став Віктор Янукович. Протокол підписало 11 членів комісії із 14 (не підписали Андрій Магера, Ярослав Давидович та Руслан Князевич). 

Народились: 

1871 – Микола Вороний, український письменник, перекладач, поет, режисер, актор, громадсько-політичний діяч, театрознавець, перекладач, один із засновників Української Центральної ради. У 1917 р. був одним із засновників і режисерів Українського національного театру.

1888 – Дейл Карнегі, американський психолог. Справжній успіх і визнання читачів прийшли до Карнегі в 1936 році, коли на книжкових полицях багатьох магазинів з’явилася книга «Як здобувати друзів і впливати на людей».

1954 – Емір Кустуриця, сербський кінорежисер боснійського походження, відзначений нагородами найбільших кінофестивалів Європи, включаючи дві «Золоті пальмові гілки» фестивалю в Канах; кавалер французького Ордена літератури й мистецтва.

Іменини: Віктор, Максим 

Сьогодні день народження святкує голова Шацької районної ради Сергій Карпук. Район.Шацьк щиро вітає іменинника і зичить козацького здоров'я, натхнення, сили для здійснення усіх задумів та мрій!

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

В Шацькій школі-гімназії вшанували жертв голодомору акцією "Незабудки пам'яті"

Учні школи НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія смт Шацьк» теж не залишились осторонь дня пам'яті. У школі була проведена конференція та зустріч з донькою очевидця тих страшних подій Верешко Ніною Григорівною. Учні старших класи дивилися та обговорювали фільми про голодомор, проводили уроки пам’яті.

Погода

У Шацьку хмарна погода буде триматися до самого вечора. Починаючи з середини дня йтиме дрібний дощ, який до вечора стане ще сильнішим. Температура -1 +4.

Народний прогноз погоди

24 листопада відзначається день преподобного Феодора Студита, сповідника. У народі казали: «З дня святого Феодора Студня прилітають зимові вітри, від яких буває холодно на дворі й морозно на землі». Часто це буває сніжний день. Якщо цього дня було вогко та йшов сніг, чекали відлиги до Введення (4 грудня). Якщо день був ясним, незабаром мало бути похолодання. За 24 листопадом передбачали погоду на майбутню зиму: якщо день був теплим, то й зима буде теплою, і навпаки.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024