Директор Шацького лісового коледжу долучився до обговорення проблем Черемського заповідника

22 Листопада 2018, 18:00
В Черемському природному заповіднику відбулось планове засідання науково-технічної ради. 2149
В Черемському природному заповіднику відбулось планове засідання науково-технічної ради.

В Черемському природному заповіднику відбулось планове засідання науково-технічної ради. Серед учасників і запрошених на засідання науково-технічної ради був присутній Жмурко Ігор Васильович, директор Шацького лісового коледжу ім В.В.Сулька

На розгляд учасників науково-технічної ради було запропоновано ряд актуальних питань, що стосуються життєдіяльності Черемського природного заповідника, – йдеться на сторінці Черемського природного заповідника у Facebook

Вчені Національного університету водного господарства та природокористування Прищепа А.М. та Клименко М.О. проводять дослідження водно-болотного масиву заповідника. З цією метою закладені свердловини, ведуться фахові спостереження за флорою та фауною, проводяться аналізи складу води.

Отож обговорювались проведені роботи та планування на систематичні наукові дослідження. Щодо стану екосистем та моніторингу у заповіднику виступив Данилик І.М. Про результати спостережень за раритетними видами флори говорила науковий співробітник Шевчук Л.О. Щодо негативного впливу чужорідних видів на екосистеми заповідника говорив Войтюк В.П. Було запропоновано ряд пропозицій по викоріненню цих видів. Своїми думками та пропозиціями поділились фахівці лісівничої справи – Гетьманчук А.І. та Жмурко І.В.

При обговоренні методів та заходів щодо ураження сосни звичайної на території заповідника виступив директор Черемського ПЗ Деркач В.В. Він детально розповів про ситуацію, що склалась, вніс свої корективи щодо усунення цієї проблеми. Підтримали директора також фахівців лісового господарства –Бабеляс Б.П. та Гетьманчук А.І.

Директор заповідника Деркач В.В. доповів присутнім про виконання науково-дослідної роботи за темою: «Наукове дослідження та рекомендації щодо надання природоохоронного статусу сосні звичайній (Pinus sylvestris) на землях лісового фонду в межах користування ДП «Поліське ЛГ» співробітниками Черемського природного заповідника».


 

Коментарі
23 Листопада 2018, 01:42
Жмурко це фахівець собачої і злодійської справи.Знаю його ще з Маневич
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024