Шацьких гімназистів вчили надавати першу допомогу та правильно діяти в надзвичайних ситуаціях

21 Листопада 2018, 11:30
В Шацькій гімназії відбувся Тиждень знань безпеки життєдіяльності 1958
В Шацькій гімназії відбувся Тиждень знань безпеки життєдіяльності

Найвища цінність суспільства – людина, її життя і здоров’я. Оскільки основи мислення закладаються у дитини в сім’ї, «материнська школа» повинна сформувати у дитини перші уявлення про навколишній світ і місце людини в цьому світі. Необхідно зауважити, що з кожним роком збільшується кількість факторів, що негативно впливають на життя і здоров’я людини.

Кожна дитина почуває себе у безпеці тоді, коли знає, як правильно діяти у певній ситуації. Сьогодні, навчаючи дітей правил безпеки життєдіяльності, ми закладаємо надійний фундамент знань на майбутнє.

Брак життєвого досвіду, беззахисність і невміння діяти в критичних ситуаціях робить дитину уразливою в усіх відношеннях.

В ОЗ НВК  «ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія» смт Шацьк Тиждень знань безпеки життєдіяльності був  проведений з 12 по 16 листопада. У його рамках пройшли найрізноманітніші заходи, основною метою яких було формування в учнів свідомого ставлення до свого життя та здоров’я; популяризація  основних правил безпечної життєдіяльності серед молоді;  розвиток  в учнів життєвих навичок, що мають ключове значення для безпеки повсякденного життя; виховування  гуманного ставлення до людини, що потрапила в біду, вироблення у школярів співчуття, бажання допомогти.

Зокрема було проведено: виставку методичної та науково-популярної літератури «Безпека понад усе»; конкурси малюнків «Безпека і ми»; тематичні виховні години; для учнів 5-6 класів було організовано зустріч з працівниками поліції, які розповіли про правила безпечного дорожнього руху; переглянули кінофільм «Що робити в НС»; провели з ученицями 10-х класів  практичне  заняття «Перша  допомога»; розповсюдили пам’ятки серед учнів «Дії  у разі виявлення вибухонебезпечних об'єктів»;  екскурсію до пожежної частини та практичні заняття з протипожежної безпеки; практичне тренування з евакуації учнів та працівників школи на випадок пожежі.


 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024