21 листопада в Шацьку: вітають Михайлів

21 Листопада 2018, 09:30
1884

Цитата дня: «Людина, яка зуміла зрушити гору, починала з того, що перекладала камінчики...»

Цей день в історії: 

1783 – У небо над Парижем піднялася перша повітряна куля, яка було керована саме людьми - братами Жозефом-Мішелем та Жаком-Етьєном Монгольфьє.

1877 – Винайдення Томасом Едісоном фонографа - пристрою для механічного запису і відтворення звуку, що широко використовувався наприкінці 19-го - початку 20-го століття.

1916 – потонув «Британік», корабель-близнюк «Титаніка». Причиною послужив налет на німецьку міну.

1919 – Укладення договору між союзними державами і Польщею щодо Східної Галичини. По договору, землю Галичини передавали на 25 років до складу Польщі з обов'язковим забезпеченням їй автономного статусу.

1941 – В СРСР запроваджено податок на холостяків.

1962 – президент США Джон Кеннеді зняв блокаду Куби.

2004 – Початок Помаранчевої революції - в Україні проходив другий тур виборів Президенти України. О 20:40 на Майдані Незалежності близько 20 тисяч прихильників кандидата в Президенти України Віктора Ющенка розпочали акцію з оприлюднення підсумків паралельного підрахунку результатів другого туру виборів. 

Народились: 

1830 – Андрій Маркевич, український громадський діяч i етнограф, добився дозволу на перше повне видання творів Т. Шевченкa («Кобзар» під редакцією В.Доманицького, 1907).

1920 – Ян-Томпа Абрамович Френкель (н. у Києві) – композитор та скрипаль, автор десятків популярних пісень і музики до майже 60 кінофільмів, радіо та театральних вистав, керівник естрадних та джазових оркестрів.

1965 – Бйорк, ісландська співачка, музикантка, композиторка і авторка пісень, актриса. Була номінована на 13 нагород Греммі, нагороду Кіноакадемії «Оскар» та дві нагороди «Золотого Глобуса».

Іменини: Альберт, Гаврило, Веремій, Марфа, Михайло

Про це Район.Шацьк писав рік тому: 

Шацький лісовий коледж готує фахівців, від яких залежить стан лісів Волині

На обласній нараді лісівників говорили про кваліфіковані кадри, які готує Шацький лісовий коледж.

Погода

Хмари у Шацьку будуть ховати небо весь час, вдень вони ненадовго зникнуть, щоб ввечері знову зайняти своє колишнє місце. Без опадів. Температура від -3 до 0.

Народний прогноз погоди

21 листопада відзначається Собор Архістратига Михаїла та інших Небесних Сил безплотних. Михайлів день вважається рубіжною датою – з цього дня «зима встає на ноги». У народі помітили, якщо цього дня з’являвся іній, то чекали великого снігу; якщо день починався туманом – на відлигу; а ясна погода – до майбутньої морозної зими.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024