Земельні ділянки надаватимуть після розробки генплану селища

20 Липня 2016, 06:00
3023

Справедливо і прозоро отримати земельну ділянку під індивідуальне житлове будівництво в Шацьку є майже неможливим для пересічного жителя селищної ради.

« Я вже три рази писав заяву і завжди отримував відмову», - так розповідають люди, які не можуть реалізувати своє право на землю, прописане законом. Тому часто купують або стареньку хатину разом із землею, або саму ділянку, або розпочинають будівництво біля батьківської хати чи на успадкованій землі.

Шацьк – перспективне містечко, в ньому залишається молодь, створюються нові сім’ї. Місцеві мешканці роками чекають, коли ж, нарешті, матимуть можливість прийти до селищної ради, вибрати на карті ділянку, на якій хочуть будуватися, і без усяких блатів-зв’язків, зайвих емоцій і сліз отримати те, на що мають повне право.

У порядку денному сесії селищної ради, яка відбулася 8 липня під головуванням Сергія Віннічука, земельні питання традиційно посідали чільне місце.

При розгляді заяв про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок депутати голосували по-різному. Одні рішення були позитивні, розгляд інших заяв переносився до розробки генерального плану селища.

Депутат Людмила Єрофєєва запропонувала сформувати чергу із громадян, які першочергово потребують виділення земельних ділянок, та включити до неї представників пільгових категорій населення (учасників АТО, дітей-сиріт тощо).

Обранці громади не погодили на сесії заяви щодо можливості надання дозволу на розробку документації із землеустрою (за запитами Головного управління Держгеокадастру у Волинській області), оскільки земельні ділянки межують з населеними пунктами і в процесі розробки генплану увійдуть до меж населеного пункту та матимуть інше цільове призначення.

 

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром