Володимир Гунчик оглянув Шацьку школу, оздоровчі заклади та поспілкувався з людьми

19 Липня 2016, 22:00
3245 Джерело: shaadm.gov.ua

Голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик провів виїзний прийом громадян у Шацькому районі.

Впродовж дня керівник найвищої гілки влади оглянув важливі об’єкти на території Шацького району. Найперше Володимир Петрович ознайомився з ходом будівельних робіт в рамках інвестиційних проектів і програм фонду регіонального розвитку 2016 року «Добудова початкової школи загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів смт Шацьк», - інформує сектор з питань інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Шацької районної державної адміністрації.

Добудовується приміщення початкової школи
Добудовується приміщення початкової школи

В обговоренні проблемних питань по ремонту та будівництву школи участь взяли  керівник генпідрядної організації «Житлобуд-2» Леонід Стефанович, перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Сидорук, голова районної ради Сергій Карпук, заступник голови райдержадміністрації Сергій Кужель, Шацький селищний голова Сергій Віннічук, начальник відділу освіти та молоді райдержадміністрації Анатолій Пех, директор Шацької ЗОШ І-ІІІ ступенів Валерій Михальчук.

Нині триває реконструкція навчального закладу. На сьогодні добудовано спортивний зал із роздягалками й душовими, 2 класні кімнати, учительська, внутрішні вбиральні, лаборантська хімії. З колишнього спортивного залу, що був розташований на другому поверсі, створено 2 класні кімнати. Зараз триває друга черга реконструкції: добудовано приміщення для початкових класів, яке складається з 5 класних кімнат і внутрішнього санвузла. У 2015-2016 навчальному році в загальноосвітній школі І-ІІІ ст. навчалося 539 учнів, із них: 244 учні – в початкових класах, 247 учнів – у середніх класах та 48 учнів – у старших класах. У перспективі, у зв’язку із збільшенням дітей, найближчих 5 років планується набирати по 3 перших класи.

Володимир Гунчик наголосив, що ремонтні роботи в навчальному закладі необхідно завершити до 1 вересня 2016 року, а добудову початкової школи -  до 1 жовтня 2016 року. Володимир Петрович також дав доручення  підготувати проект  плану добудови корпусів ще на 130-150 дітей, з урахуванням їдальні, актового залу та додаткових класних кімнат.

У санаторії «Лісова пісня»
У санаторії «Лісова пісня»

Делегація в такому ж складі відвідала Волинський обласний комунальний заклад санаторій «Лісова пісня». Директор санаторію Віктор Карпук розповів про умови санаторно-курортного лікування, оздоровлення, медичної та психологічної реабілітації волинян в лікувальному закладі, який розрахований на 420 чоловік. Також представники влади оглянули територію пляжу та обговорили ситуацію, яка склалася стосовно доступу до пляжної території мешканцями села Гаївка.

-Цю проблему необхідно вирішити спільно з районною і селищною владою та ввести правила з обслуговування громадян, дотримуючись  чинного законодавства, - зазначив Володимир Петрович.

 

Про те, чим живе пансіонат «Шацькі озера, розповів його директор Федір Заяць
Про те, чим живе пансіонат «Шацькі озера, розповів його директор Федір Заяць

Зі станом справ у пансіонаті «Шацькі озера» ознайомив обласне керівництво директор закладу Федір  Заяць. Пансіонат знаходиться у державній власності в управлінні регіонального фонду державного майна. За участю представника регіонального фонду держмайна обговорено ряд питань щодо укладення договору з користувачами даного майна та в цілому реєстру користувачів землею та сплати податків у місцевий бюджет. Звернулись до голови облдержадміністрації у вирішенні даного питання мешканці, які проживають на території пансіонату «Шацькі озера». Долучився  до роз’яснень і перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Сидорук.

На завершення робочого візиту голова облдержадміністрації Володимир Гунчик провів особистий прийом громадян в Шацькій райдержадміністрації. Охочих звернутись до     обласного очільника за вирішенням своїх проблем виявилося чимало, проте Володимир Петрович жодну людину не залишив без уваги.

Клопотання мешканців Шацького району стосувалися, зокрема, виділення коштів для реконструкції приміщення їдальні ЗОШ І-ІІ ст. села Смоляри-Світязькі; про незгоду з відведенням учасникам АТО земельної ділянки площею 14,7 га для садівництва, яка знаходиться за межами населених пунктів Шацької селищної ради;  щодо пільгового проїзду дітей з багатодітної сім’ї по квитках, придбаних за посвідченням; спірного колективного питання з підключення будинків у новому житловому секторі урочища Дуга смт Шацьк до електромережі; завищення рахунків ТзОВ «МТГС» та інші.

Підбиття підсумків
Підбиття підсумків

Усі громадяни, які звернулися до голови обласної державної адміністрації отримали роз’яснення щодо можливостей вирішення зазначених питань. Питання, які потребують додаткового вивчення, взяті головою облдержадміністрації на особистий контроль.

-Усі звернення, що потребують детального та більш глибокого вивчення, будуть розглянуті у найкоротші терміни, і кожен заявник отримає конкретну відповідь, - наголосив Володимир Петрович.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024