18 листопада: у Шацьку каскад іменинників-ювілярів

18 Листопада 2018, 09:35
2629

Цитата дня: «Самодисципліна - це сила волі робити те, чого не хочеться робити, щоб досягнути того, чого дуже хочеться».

Цей день в історії:

День працівників сільського господарства.

Міжнародний день філософії (ЮНЕСКО).

Європейський день захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства.

1654 — почалася оборона козацької фортеці Буша на Поділлі від військ Речі Посполитої.

1775 — Указом імператриці Катерини II в Російській імперії запроваджено поділ на губернії.

1838 — (за старим стилем 6 листопада) Т.Шевченко завершив перший (втрачений) варіант «Тарасової ночі», фінальної поезії «Кобзаря Т.Шевченка». Перша поезія написана до «Кобзаря» — «Катерина».

1883 — У США введено єдину систему визначення часу: доти кожне місто самé встановлювало собі час.

1918 — Перемога під Мотовилівкою дивізії Січових стрільців Євгена Коновальця над загонами, вірними гетьману П.Скоропадському.

1933 — об'єднаний пленум Центрального комітету та Центральної контрольної комісії КП(б)У розглянув питання про «український націоналістичний ухил» і прийняв постанову про припинення політики українізації.

1935 — Розпочався Варшавський процес над групою членів ОУН. Закордонна й місцева преса подавала реферовані промови обвинувачених, які зуміли схилити на свій бік багатьох симпатиків (завершився 13 січня 1936).

18 листопада свої дні народження відзначають Степан Хомич (45 років), депутат Шацької районної ради Володимир Найда, директор ОЗ НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія» смт Шацьк Валерій Михальчук (50 років) та начальник гуманітарного відділу Шацької ОТГ Анатолій Павлей (55 років). 

Шацька селищна рада щиро вітає Валерія Михальчука та Анатолія Павлея з ювілейними датами і зичить здоров'я, щастя, достатку, успіхів у всіх справах і починаннях, злагоди в родинах.

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

У Шацькій ОТГ будують тротуари, встановлюють вуличне освітлення і ремонтують дороги

На оперативній нараді в Шацькій райдержадміністрації говорили про реалізацію інвестиційних проектів на території Шацької ОТГ.

Погода 18 листопада

В цей день у Шацьку хмар на небі не було тільки вночі, а з ранку й до самого вечора буде зберігатися похмура погода. Сніг, який розпочнеться у другій половині дня, до вечора повинен послабшати. Температура -8...0.

Народний прогноз погоди: 18 листопада відзначається день пам’яті святих Галактіона і Єпістимії. У минулі часи цього дня дівчата молились про наречених і просили у Всевишнього хорошого чоловіка. Погоду визначали так: якщо стелиться туман — буде тепло, а якщо іній на деревах, потрібно готуватись до морозу. З цього часу починають міняти шубку зайці-біляки, білки, ласки.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024