17 листопада в Шацьку: день народження святкує священик Михайло Цвинкилевич

17 Листопада 2018, 09:30
2236

Цитата дня: «Не судіть, щоб і Вас не судили, бо яким судом судити будете, таким же осудять і вас, іякою мірою міряти будете, такою відміряють вам.» Біблія

Цей день в історії: 

1663 – було сформовані на підписані «Батуринські статті». Внаслідок статей гетьманська влада у Україні значно обмежувалась на користь російського царя.

1800 – столицею Сполучених Штатів Америки став Вашингтон.

1869 – церемонія відкриття Суецького каналу, що з'єднує Середземне та Червоне моря.

1933 – правління США оголошує про визнання СPСР як дружньої країни та відновлює з ним торгівельні відносини.

1939 – подія, наслідком якої в Україні започатковано святкування дня студента. У Празі тисячі студентів разом з викладачами вийшли на вулиці міста з протестом проти окупації нацистами. Майже всі учасники мітингу були розстріляні або відправлені в концтабори.

1966 – відбувся найбільший метеоритний дощ. Метеори групи Леонідів можна було спостерігати в східній частині СPСР та західній частині Північної Америки.

2001 – колишній президент Афганістану Бурхануддін Раббані повернувся до кабула через п'ять років після того, як був зміщений рухом «Талібан». 

Народились: 

1942 - Мартін Скорсезе, культовий американський кінорежисер, сценарист, продюсер та історик кіно. Серед найзначніших його робіт «Таксист», «Шалений бик», «Славетні хлопці». Скорсезе отримав премію «Оскар» в категорії найкращому режисеру за фільм «Відступники».

1965 - Руслана Писанка, українська акторка та телеведуча. За плідну працю на українському телебаченні та за заслуги в сфері кіно нагороджена Державною премією імені Олександра Довженка та орденом Святого Володимира.

1966 - Софі Марсо, французька акторка кіно. Дебютувала в стрічці «Вечірка». У 1999 році зіграла дівчину Бонда у черговому, 19-му за ліком, епізоді Бондіани – підступну, але дуже вразливу Електру Кінг.

Іменини: Іван, Федір

17 листопада день народження відзначає митрофорний протоієрей Михайло Цвинкилевич, настоятель Свято-Дмитріївського храму села Самійличі. Район.Шацьк щиро вітає священика і зичить міцного здоров'я, миру та Божого благословення.

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

В Шацьку попрощалися з загиблим у дорожній аварії Сергієм Віннічуком

В Шацьку попрощалися з Шацьким селищним головою Сергієм Віннічуком, який трагічно загинув у дорожньо-транспортній пригоді. Смертельна аварія сталася 15 листопада в селі Голоби Ковельського району.

Погода

Ясному ранку прийде на зміну хмарна погода, яка утримається у Шацьку до самого вечора. Без опадів. Температура повітря -5 -0.

Народний прогноз погоди

Цього дня вшановується пам’ять преподобного Іоаникія Великого. 17 листопада, боячись нечистої сили, люди намагалися нікуди з дому не виходити. Наші пращури помітили, якщо снігу надує, то в наступному році хліба прибуде. Також звертали увагу на качок: якщо їх багато залишалося зимувати, зима очікувалася теплою.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024