Гості з Німеччини провели в Шацькому коледжі семінар на глобальну тему

16 Листопада 2018, 20:15
В Шацькому лісовому коледжі відбувся семінар, у якому взяли участь студенти, викладачі навчального закладу та представники делегації з Німеччини 3987
В Шацькому лісовому коледжі відбувся семінар, у якому взяли участь студенти, викладачі навчального закладу та представники делегації з Німеччини

В Шацькому лісовому коледжі ім. В.В.Сулька відбувся семінар, у якому взяли участь студенти, викладачі навчального закладу та представники делегації з Німеччини, а саме партнери проекту «Екосистемна адаптація та регіональний сталий розвиток шляхом розширення можливостей біосферних резерватів України».

Нагадаємо, гості з Німеччини перебувають на території району вже декілька днів. Вони організовують  з представниками Шацького національного природного парку, місцевою владою, активними громадянами семінари на тему проявів і наслідків зміни клімату в конкретній місцевості. Так, на одному з семінарів з'ясовували, чи критично обміліло озеро Світязь.

У четвер, 15 листопада, німецька делегація завітала до Шацького лісового коледжу ім. В.В.Сулька, де провела тренінг з участю студентів-четвертокурсників і викладачів на тему «Адаптація до зміни клімату на основі екосистеми». Запросила іноземців до навчального закладу та організувала захід викладачка лісівництва Лілія Вирович.

Німецькі партнери Іна Романн і Кевін Мак презентували перед аудиторією проект та ознайомили учасників з завданнями семінару. Перекладати з англійської на українську і навпаки допомагав шачанин Богдан Гарбар.

Студенти, які працювали в групах під керівництвом викладачів, проявили неабияку активність і зацікавленість проблематикою. Запитання стосувалися Шацького національного природного парку. Учні писали на картках, як використовується потенціал заповідної території і як він сприяє добробуту людей; позначали на мапах місця, де проявилися зміни клімату, і висловлювали власні думки про їх вплив на природу. Останнім завданням був «погляд у майбутнє» – студенти ділилися ідеями, як природа та люди можуть краще підготуватися до небажаних змін. 

Наприкінці відбулося загальне обговорення питань заходу, до якого долучився Ігор Жмурко, директор Шацького лісового коледжу. Найприємнішим моментом стало вручення сертифікатів учасників українсько-німецького семінару студентам та викладачам. Гості з Німеччини пообіцяли використати всю зібрану інформацію для розробки рекомендацій та нової стратегії розвитку біорезервату «Західне Полісся» в умовах зміни клімату.

Наостанок для гостей провели екскурсію територією коледжу та музеєм фауни.

3



2

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром