На озері Люцимер облаштують комфортну зону відпочинку

18 Липня 2016, 06:00

Депутат Шацької селищної ради Віра Ковальчук занепокоєна тим, що прибережна територія озера Люцимер не придатна для відпочинку людей, на ній немає облаштованого пляжу і не встановлені туалети.

Проблему обранець громади озвучила у вигляді депутатського запиту на черговій сесії селищної ради, яка відбулася 8 липня.

Нагадаємо, що декілька років тому Шацька громадська організація «Добровільне об’єднання» спільно з працівниками Шацького національного природного парку за кошти ООН облаштували на березі Люцимера пляж. Відкриту прибережну місцевість встелили піском, встановили лавочки, переодягальні, металеві урни для сміття і навіть туалети; викопали канали, через які спорудили місточки.

Настільки благоустроєною люцимерська зона відпочинку не була ніколи. Прикро одне: все, що не було забетоноване, в тому числі і туалети, з пляжу вкрали. Решта у викривленому, погнутому і напівзруйнованому вигляді ще животіє.

Як відзначив на сесії Сергій Віннічук, Шацький селищний голова, у відпочинковій зоні на сьогодні вирубали всі чагарники, покосили бур’яни. В планах селищної ради – облаштувати на Люцимері комфортну територію для відпочинку і навіть дещо розширити її. Щодо туалетів, то їх, скоріше за все, встановлять через дорогу від озера.