На озері Люцимер облаштують комфортну зону відпочинку

18 Липня 2016, 06:00
2715

Депутат Шацької селищної ради Віра Ковальчук занепокоєна тим, що прибережна територія озера Люцимер не придатна для відпочинку людей, на ній немає облаштованого пляжу і не встановлені туалети.

Проблему обранець громади озвучила у вигляді депутатського запиту на черговій сесії селищної ради, яка відбулася 8 липня.

Нагадаємо, що декілька років тому Шацька громадська організація «Добровільне об’єднання» спільно з працівниками Шацького національного природного парку за кошти ООН облаштували на березі Люцимера пляж. Відкриту прибережну місцевість встелили піском, встановили лавочки, переодягальні, металеві урни для сміття і навіть туалети; викопали канали, через які спорудили місточки.

Урни для сміття і лавочки - це те,що нагадує про проект
Урни для сміття і лавочки - це те,що нагадує про проект

Настільки благоустроєною люцимерська зона відпочинку не була ніколи. Прикро одне: все, що не було забетоноване, в тому числі і туалети, з пляжу вкрали. Решта у викривленому, погнутому і напівзруйнованому вигляді ще животіє.

Торік на березі озера росли чагарники. На сьогодні їх вирубали.
Торік на березі озера росли чагарники. На сьогодні їх вирубали.

Як відзначив на сесії Сергій Віннічук, Шацький селищний голова, у відпочинковій зоні на сьогодні вирубали всі чагарники, покосили бур’яни. В планах селищної ради – облаштувати на Люцимері комфортну територію для відпочинку і навіть дещо розширити її. Щодо туалетів, то їх, скоріше за все, встановлять через дорогу від озера.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024