14 листопада в Шацьку: початок зими

14 Листопада 2018, 09:30
1524

Цитата дня: «Дисципліна - це рішення робити те, що не хочеться, щоб досягти того, чого хочеться...»

Цей день в історії: 

1918 – створена Українська академія наук. На чолі академії почав свою роботу Володимир Вернадський – видатна особистість, академік наук та громадський діяч.

1918 – задля збереження своєї влади Павло Скоропадський проголосив федеративне об’єднання з небільшовицькою Росією. Саме це розпалило антигетьманське повстання, в результаті якого на чолі країни став новий уряд – Директорія УНР.

1920 – Закінчився період правління Директорії - уряд УНР залишив Україну та переїхав до Польщі.

1939 – Приєднання земель Західної України до Української Радянської Соціалістичної республіки.

1940 – Переговори між представниками СPСР та Німеччини стосовно розподілу сфер впливу та вступу Радянського союзу до Троїстого союзу. 

1989 – Прийнята декларація щодо визнання незаконними та злочинними репресії проти переселених народів та про забезпечення їх прав і свобод.

1999 – В незалежній Україні вдруге обрано президентом Леоніда Кучму. Загалом Кучма перебував в президентському кріслі з 1994 до початку 2005 рр. 

Народились: 

1840 – Клод Моне, французький художник та один із основоположників імпресіонізму. Кращі твори Моне займають значне місце в культурній скарбниці світу з реалістичного мистецтва.

1877 – Дмитро Антонович – відомий український політичний діяч. Саме він є співзасновником та одним із ректорів Українського вільного університету.

1889 – Джавахарлал Неру, політик, що був першим прем’єр-міністром Індії. Але широкому колу він більш відомий як син – Індіри Ганді.

1907 – одна з найулюбленіших дітьми письменниця - Астрід (Анна Емілія) Ліндгрен. Найбільш відомими творами шведської письменниці є «Малюк і Карлсон» та «Пеппі – довга панчоха».

1912 – на Обухівщині народився поет та літературний критик Андрій Малишко.

Іменини: Адріан, Давид, Дем'ян, Денис, Іван, Федір, Юлія, Уляна

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Світязька сільська рада провалила проект з каналізування на 5 мільйонів

Погода 

У Шацьку протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Ввечері дощ, який йтиме майже весь день, припиниться. Температура +4 +6.

Народний прогноз погоди

Цього дня вшановується пам’ять безсрібників і чудотворців Косми і Даміана Асійських. 14 листопада вважається початком зими і перших морозів: «Кузьма-Дем’ян – коваль, кує лід на землі й на воді». Якщо на Кузьму дороги розвезе грязюкою, не варто чекати морозу до самого грудня. А якщо випаде сніг, то майбутня весна буде з великим розливом.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром