Підманове: у школі змагалися юні мовознавці

13 Листопада 2018, 12:45
3036

Щорічно 9 листопада вся Україна відзначає важливе свято – День української писемності та мови.  Адже мова – це великий дар кожного народу.

Традиційно у ЗЗСО І-ІІ ст. с.Підманове відбувається низка заходів, приурочених до цього дня, – пишуть у листі до редакції організатори свята.

Були організовані  тематична виставка «Історія писемності» та виставка книжок «Співуча українська мова», випущено стінгазету «Дивослово». 

Школярі переглянули відеоролик про історію розвитку української мови, про Нестора-літописця, братів Кирила та Мефодія, розвиток  книгодрукування, перегорнули сторінки найдавніших книжок.

Учні 3-9 класів виконали завдання І етапу Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. П. Яцика.  Переможці шкільного етапу представлятимуть нашу школу в районному конкурсі.

Кращі знавці рідної мови 5-8 класів змагалися в  мовознавчій  грі «Український гравікон», який підготувала і провела вчитель української мови та літератури Валентина Марчук. «Мовне асорті», «Криниця мудрості», «Граматичний турнір», «Битва синонімічних рядів», «Цікавий наголос» – це неповний перелік конкурсів, у яких змагалися команди «Мовознавці» та «Україна».

Останній конкурс «Ораторське мистецтво», в якому представник  кожної із команд протягом однієї хвилини повинен був розвинути тезу: «Державну мову треба знати бездоганно, тому що…», довів, що досконале вивчення  рідної мови, збагачення словникового запасу під час читання і спілкування – обов'язок кожного справжнього українця. І ми, як свідомі громадяни нашої країни, повинні не тільки зберегти набуте, а й примножити її багатства для прийдешніх поколінь.


 

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром