Призовники Шацького району тікають від строкової служби за кордон

11 Листопада 2018, 17:00
5047

На оперативній нараді в Шацькій РДА говорили про виконання заходів, що пов’язані з призовом на військову службу за контрактом та строкову службу до Збройних сил України на території району в жовтні-грудні.

Про це повідомляє прес-служба Шацької РДА.

Валентин Борух, заступник військового комісара з територіальної оборони Шацького районного військового комісаріату, зауважив, що у четвертому кварталі цього року на військову службу за контрактом відправили одну особу (план - вісім), а на строкову військову службу -10 осіб. 

Якщо аналізувати весь рік, то план з відбору кандидатів на військову службу за контрактом в першому кварталі склав 11 чоловік (відправили чотирьох), у другому - вісім (відправили двох), у третьому - також вісім (відправили п'ятьох). 

Причинами низьких показників з відбору кандидатів на військову службу за контрактом він назвав складну політичну ситуацію в Україні (війна на сході), низьку заробітну плату військовослужбовців та занадто високі вимоги до стану здоров'я кандидатів. 

Працівники Шацького РВК також проводиди заходи з вивчення призовників 1991-2000 років народження. Всього у спику, які подали органи місцевого самоврядування, є 282 юнаки. Оповіщення призовників проводяться як військкоматом, так і сільськими та селищною радами Проте на даний час оповістили лише 32% призовників. Причина - велика кількість призовників перебувають на заробітках за кордоном або в інших місцях України (72 особи, або 27%), а переховуються за місцем проживання 89 осіб (або 33%).

Читайте також«Служба у Збройних силах дала мені багато чого корисного», - строковик з Шацька Едуард Ключук

«Раджу хлопцям не боятися служби, вона загартовує, додає упевненості», - cтроковик Юрій Дорош

Коментарі
11 Листопада 2018, 19:49
І правильно роблять що втікають вже давно ми маємо розпастися на губернії 4роки ви так класно керуєте і ось вам результати а молодь то не бабушки що можна зомбоящиком керувати і гречкою купляти... Люди голосують ногами якщо в нас так погано вони втікають...
11 Листопада 2018, 19:55
На фото солдати вдягнуті у форму російського зразку.
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024