«Рідне слово теплом огорни» – свято мови згуртувало учнів Світязької школи

10 Листопада 2018, 13:20
Учні 7-8 класів підготували літературно-музичну композицію 4866
Учні 7-8 класів підготували літературно-музичну композицію

Актуальним є відзначення 9 листопада Дня української писемності та мови. Це свято гуртує всіх нас на шляху відродження духовності, зміцнення державності, формування громадянського світогляду.

Саме в цей день учні 7-8 класів ЗОШ І-ІІІ ст. с.Світязь разом з учителем української мови та літератури Оксентюк Т.С. підготували літературно-музичну композицію «Рідне слово теплом огорни», – пишуть у листі до редакції організатори заходу.

Усі присутні насолоджувалися голосом чарівної Квітки Цісик (доньки українських емігрантів), що був дуже схожий на голос скрипки. Її пісні лилися з душі, яка через океан говорила з Україною.

Гетьманчук Дарина та Панасюк Марта розповіли про історію встановлення свята в нашій країні, про Нестора Літописця, якого можна по праву вважати батьком словесності, як звучала наша мова тисячоліття тому і якою чуємо ми її нині.

Поезії Галини Потопляк у виконанні Сороки Мирослави, Озимок Анастасії, Саковець Аліни, Юзепчук Вероніки були як бальзам на душу цієї чудової осінньої пори.

Оригінальні тексти Христі Давидчак, слова в яких починаються на одну літеру, презентували Сорока Катерина, Токарева Анастасія та Карасюк Богдана.

Озімок Віолетта, майстерно прочитавши напам’ять гумореску В.Дуба «Як вас тепер величати?», змусила усіх присутніх замислитися над тим, як потрібно звертатися до незнайомої людини в громадських місцях.

Ведучі літературно-музичної композиції Козак Аліна та Кицун Катерина закликали усіх присутніх любити рідну українську мову, шанувати й оберігати її.

4

4

3

3

4

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024