На яких озерах Шацького району заборонили ловити рибу

08 Листопада 2018, 12:10
8700 Джерело: фото ілюстративне

З першого листопада до закінчення зимового періоду заборонено промисловий та любительський і спортивний вилов риби на зимувальних ямах у водоймах області.

Про це повідомляють в обласному управлінні Державного агентства рибного господарства.

«Риболовам-любителям слід пам’ятати, що риболовля у заборонений період дозволена на ділянках для любительського рибальства за межами зимувальних ям. При цьому любительський лов риби дозволяється зимовими вудками із блешнею вертикального блешніння з гачком, не більше №10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’ять на рибалку», - йдеться у повідомленні.

За недотримання вищевказаних норм передбачена адмінвідповідальність — штраф від 34 до 680 грн. Крім штрафу за незаконний вилов нараховуються збитки за кожну виловлену рибину, наприклад: судака – 510 грн., сома – 425 грн., щуки – 340 грн., сазана (коропа) – 306 грн., білого амура – 255 грн., товстолобика – 255 грн., білизни (жереха) – 255 грн., ляща – 170 грн., лина – 119 грн., плітки – 85 грн., краснопірки – 68 грн., карася – 17 грн. тощо.

Щодо водойм Шацького району, де на зимувальних ямах заборонено вилов риби, то йдеться про озера Світязь, Пулемецьке, Луки, Перемут, Люцимер, Велике Чорне, Кримно.

Детальніше із Переліком основних  місць зимівлі водних біоресурсів в осінньо-зимовий період 2018-2019 років у водоймах, що знаходяться в зоні діяльності Управління Державного агентства рибного господарства у Волинській області (Волинський рибоохоронний патруль) можна ознайомитись тут.

Довідково:

Зимувальна яма – місце масового скупчення риб у заглибленнях дна річок і озер в зимовий період. Зазвичай тут зосереджуються риби одного виду, що забезпечує найкращі умови зимівлі. У проточних водоймах зимувальні ями знаходяться у найбільш глибоких місцях з уповільненою течією. В озерах і водосховищах вони розташовуються в зоні впадання річок, у місцях виходу підводних джерел.

Читайте також: В озера Шацька випустили 940 кілограмів коропа

У Шацькі озера випустили 725 кілограмів риби

Активісти зарибнили Пісочне і оголосили війну браконьєрам


 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024