На виїзному прийомі говорили про матеріальну базу шкіл, ремонт ФАПів, ціну на молоко і ягоди

13 Липня 2016, 14:45
1586 Джерело: shaadm.gov.ua

12 липня перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Сидорук провів виїзний прийом громадян на території Грабівської сільської ради, з метою розгляду проблемних питань жителів району та сприяння їх якнайшвидшого вирішення. 

Сільський голова Василь Голядинець та його секретар Віталій Цвид коротко розповіли про те, що зроблено останнім часом в селах, ознайомили з основними завданнями, над якими в 2016 році працює актив села. Обговорили план заходів щодо проведення у серпні  Європейських днів добросусідства - інформує сектор з питань інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Шацької районної державної адміністрації.

Під час виїзного прийому Сергій Сидорук відвідав  у селі Грабово  загальноосвітню школу І-ІІ ступенів. Директор навчального закладу Василь Оксентюк порушив ряд проблемних питань щодо забезпечення шкільними партами та дошками  навчальних класів. Також школа потребує забезпечення якісним інтернет-зв’язком. В цілому заклад знаходиться у хорошому стані, є внутрішній санітарний вузол.

Також було здійснено робочий візит в село Смоляри-Світязькі, де побували у клубному закладі (завклубу Галина Жипа). Мешканці територіальної громади підняли питання щодо вартості  молока та ягід.

Делегація в такому ж складі відвідала загальноосвітню школу І-ІІ ст. села Смоляри-Світязькі. Директор навчального закладу Микола Оніщук зазначив, що у цьому навчальному році навчатиметься 53 учні. На території школи ведеться реконструкція приміщення, в якому буде розміщена їдальня. Як зазначив директор школи, роботи планують завершити своїми силами до 1 вересня. 

Враховуючи болюче питання, порушене місцевою громадою щодо діяльності закладів освіти району, а саме закриття початкової школи села Голядин, перший заступник особисто оглянув  приміщення  навчального закладу. Сільський голова  Василь Голядинець та його секретар Віталій Цвид відстоювали позицію громади - не закривати початкову школу, адже  приміщення оновлене, вже проведені ремонти,  і заклад  готовий до навчального року.

У ході виїзного прийому перший заступник голови райдержадміністрації відвідав місцеві ФАПи, де працівники говорили про необхідність проведення належного косметичного ремонту приміщень, а також відвідав місцевий Свято-Духівський  храм та Братську могилу у селі Смоляри-Світязькі.

За результатами розгляду звернень перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Сидорук дав відповідні доручення начальникам управлінь та відділів, аби порушені під час прийому питання, розв’язання яких належить до компетенції органів виконавчої влади, були оперативно вирішені.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024