Школярі з Підманова та Смолярів-Світязьких провели осінні канікули у Львові

06 Листопада 2018, 14:20
Школярі мали нагоду оглянути краєвиди міста із гори «Високий замок» 4116
Школярі мали нагоду оглянути краєвиди міста із гори «Високий замок»

Осінні канікули для школярів Підмановської та Смоляро-Світязької шкіл І-ІІ ст. розпочалися із захоплюючої подорожі до древнього міста Львова. Протягом двох днів школярі у супроводі екскурсовода Петра Зуба мали нагоду споглядати краєвиди міста із гори «Високий замок», відвідали музей середньовічної зброї різних країн світу, оглянули королівські палати та побували в музеї «Палаццо Бандінеллі».

Подорожуючи старим містом, учні мали можливість вперше побачити на власні очі та сфотографуватися біля пам′ятників видатним історичним постатям, а саме І.Федорову, засновнику друкарства в Україні; Ю.Кульчицькому, який навчив Європу варити каву; народному художнику-самоучці Н.Дровняку, картини якого визнав весь світ. Відвідали також майстерню шоколаду та майстерню карамелі, мали нагоду спуститися у копальню, де, за легендою, видобувають каву.

Неабиякі враження отримали, побувавши на стадіоні «Арена.Львів». Особливо були вражені його грандіозними розмірами, кількістю місць, тим, що тут побували світові зірки футболу, а також довідалися про рекордну кількість глядачів на стадіоні, яку зібрав на свій концерт  Святослав Вакарчук.

Не менш захоплюючою була подорож у Шевченківський гай. Старовинні церкви, хати-мазанки, стара школа, справжні козаки, зброя та забуті ремесла – все це змусило учнів уявити, як жили люди  понад два століття тому.

Школярі разом зі своїми керівниками Іриною Мельничук, Лідією Плейтух, Катериною Бойко були задоволені цією мандрівкою та вже обговорювали плани наступної подорожі.

2

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром